Retete gustoase: Ardei umpluţi cu cuşcuş

Printeaza

Ardei umpluţi cu cuşcuş din: ardei, ceapa rosie, gogosari, mozzarella, unt, cuscus, rosii, masline, sare, piper si busuioc.

Ingrediente:

  • 4 ardei

pentru umpltura:

  • o ceapa rosie
  • 2 gogosari
  • 300 g mozzarella
  • 50 g unt
  • 200 g cuscus
  • 2-3 rosii
  • 150 g masline feliate
  • sare
  • piper
  • busuioc verde macinat

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se înăbuşe în unt până devine sticloasă.

Se curăţă în­tre timp gogoşarii, se taie feliuţe subţiri şi se pun peste ceapă. Se lasă să se călească împreună şi se stropesc cu puţină apă călduţă.

După ce s-au călit şi gogoşa­rii, se adaugă roşiile decojite, tăia­te mărunt, măslinele feliate şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă 10 minute.

După ce au scăzut, se condimentează cu sare, piper şi busuioc măcinat. Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă cuşcuşul.

Se amestecă bine şi se lasă acoperită cu un capac. Se taie brânza cubuleţe. Ardeii se spală, se taie jumă­tăţi, se curăţă de seminţe şi se umplu cu compoziţia preparată.

Se adaugă pe deasupra cubuleţe- le de mozzarella şi se bagă în cup­tor pentru aproximativ 30 de mi­nute.

Se scot şi se servesc ornaţi cu frunze proaspete de busuioc.

Ardei umpluţi cu cuşcuş

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. imi place cuscusul, in combinatie cu ardeiul cred ca-i ft bun 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.