Retete gourmet: Foie gras
PrinteazaFoie gras din: ficat de gasca, trufe, supa limpede de carne, ceapa, morcovi, usturoi, slanina, patrunjel, sare, dafin, vin.
- 6 ficaţi de gâscă
- 200 g trufe sau 200 g ciuperci albe
- 1 cană cu supă limpede de carne (consomme)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 căţei de usturoi
- 100 g slănină
- 8-10 tije de. pătrunjel
- sare
- 1 frunză de dafin
- 1 pahar cu vin alb
Mod de preparare:
Spălaţi ficaţii de gâscă, curăţaţi-i şi crestaţi-i oblic. în tăieturile făcute introduceţi felii de trufe sau felii de ciuperci.
Pregătiţii tava de friptură: aşezaţi la baza tăvii legumele tăiate felii subţiri, acoperiţi leigumele cu vin şi supă limpede de carne. Aşezaţi ficăţeii împănaţi cu ciuperci peste legume. Despărţiţi cu tije de pătrunjel, usturoi tocat şi felii de slănină. Săraţi.
Aşezaţi tava pe flacăra aragazului ca să clocotească lichidul 1/4 oră, apoi treceţi tava în cuptorul cald pentru 3/4 oră.
Puneţi în tavă frunza de dafin înainte de a pune la cuptor friptura.
Când s-au rumenit scoateţi ficaţii din cuptor, împărţiţi în farfurii. Treceţi legumele prin sită sau mixaţi-le 1 min. Turnaţi sosul obţinut peste ficaţii de gâscă. Serviţi cu pâine prăjită în cuptor şi vin alb.
Pofta buna!