Retete gourmet: Foie gras

Printeaza

Foie gras din: ficat de gasca, trufe, supa limpede de carne, ceapa, morcovi, usturoi, slanina, patrunjel, sare, dafin, vin.

Ingrediente:Foie gras

  • 6 ficaţi de gâscă
  • 200 g trufe sau 200 g ciuperci albe
  • 1 cană cu supă limpede de carne (consomme)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 g slănină
  • 8-10 tije de. pătrunjel
  • sare
  • 1 frunză de dafin
  • 1 pahar cu vin alb

 

Mod de preparare:

Spălaţi ficaţii de gâscă, curăţaţi-i şi crestaţi-i oblic. în tăieturile făcute introduceţi felii de trufe sau felii de ciuperci.

Pregătiţii tava de friptură: aşezaţi la baza tăvii legumele tăiate felii subţiri, acoperiţi leigumele cu vin şi supă limpede de carne. Aşezaţi ficăţeii împănaţi cu ciuperci peste legume. Despărţiţi cu tije de pătrunjel, usturoi tocat şi felii de slănină. Săraţi.

Aşezaţi tava pe flacăra aragazului ca să clocotească lichidul 1/4 oră, apoi treceţi tava în cuptorul cald pentru 3/4 oră.

Puneţi în tavă frunza de dafin înainte de a pune la cuptor friptura.

Când s-au rumenit scoateţi ficaţii din cuptor, împărţiţi în farfurii. Treceţi legumele prin sită sau mixaţi-le 1 min. Turnaţi sosul obţinut peste ficaţii de gâscă. Serviţi cu pâine prăjită în cuptor şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.