Retete desert: Tiramisu

Printeaza

Tiramisu din: smantana, zahar vanilat, zahar, branza de vaci, mascarpone, piscoturi, espresso, lichior de cafea, cacao.

Ingrediente:Tiramisu

  • 200 ml smântână dulce
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat
  • 100 g zahăr
  • 250 g brânză de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 200 g pişcoturi (circa 35 de bucăţi)
  • circa 250 ml espresso rece
  • 125 ml lichior de cafea
  • praf de cacao pentru presărat pe deasupra

 

Mod de preparare:

Se bate smântână dulce împreună cu zahărul vanilat. Se amestecă zahărul cu brânza de vaci şi cu mascarpone, apoi se încorporează smântână.

Intr-un vas întins se aranjează jumătate din pişcoturi. Se amestecă espresso şi lichiorul, apoi jumătate din cantitate se stropeşte peste pişcoturi. In continuare, se întinde un strat de cremă de
mascarpone (jumătate din cantitate), peste care se aran jează un nou strat de pişcoturi.

Fursecurile se apasă uşor şi se stropesc cu restul de amestec de espresso şi lichior. Cantitatea rămasă de cremă de mascarpone se întinde peste pişcoturi. Tiramisu se lasă peste noapte (minim 3 ore) într-un loc răcoros, pentru a seîmbiba bine.

Inainte de servire, se presară pe deasupra praf de cacao.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.