Retete delicioase: Vinete umplute
PrinteazaSe curăţă şi se taie pe lung 2 vinete (a cca 250 g); se golesc de conţinut, care se toacă. Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi. Se taie cuburi pulpa de la 2 ardei graşi roşii.
Se prăjesc 500 g carne tocată, în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă ceapă, usturoi, ardei gras şi vinete; se prăjesc 3 min.
Se adaugă 1 ou fiert tare, tăiat cuburi, 3 linguri busuioc tocat, sare şi piper. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se pun jumătăţile de vinete într-o formă unsă şi se repartizează umplutura.
Se aşază pe fiecare câte 2-3 fulgi de unt. Se dă la cuptor şi se coace 20 min., acoperit cu folie de aluminiu, apoi 30 min. fără folie.
Vinete umplute
Pofta buna!