Retete delicioase: Vinete umplute

Printeaza

Se curăţă şi se taie pe lung 2 vinete (a cca 250 g); se go­lesc de conţinut, care se toacă. Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de us­turoi. Se taie cuburi pulpa de la 2 ardei graşi roşii.

Se prăjesc 500 g carne tocată, în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă ceapă, ustu­roi, ardei gras şi vinete; se prăjesc 3 min.

Se adaugă 1 ou fiert tare, tăiat cuburi, 3 linguri busuioc to­cat, sare şi piper. Se încinge cup­torul la 200 °C. Se pun jumătăţile de vinete într-o formă unsă şi se repartizează umplutura.

Se aşază pe fiecare câte 2-3 fulgi de unt. Se dă la cuptor şi se coace 20 min., acoperit cu folie de alumi­niu, apoi 30 min. fără folie.

Vinete umplute

Vinete umplute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.