Retete delicioase: Tăiţei de orez cu ciuperci shiitake
PrinteazaO reteta de taitei de orez cu ciuperci shiitake din: taitei cu ou, ulei de susan, ulei de arahide, ghimbir, ciuperci, ceapa verde, sos de stridii si sos de soia.
- 375g tăiţei cu ou, pe jumătate uscaţi, la pachet
- câteva picături de ulei de susan
- 2 linguri de ulei de arahide
- 0 rădăcină de ghimbir proaspată, de un deget, rasă
- 300g ciuperci shiitake proaspete sau lăsate la înmuiat feliate
- 8 cepe verzi, tăiate în 3, apoi tăiate subţire, pe lung
- 2 linguri de sos de stridii
- 2 linguri de sos de soia uşor
Mod de preparare:
Se fierb tăiţeii într-o cratiţă, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se stropesc cu puţin ulei de susan pentru a nu se lipi şi se lasă deoparte.Se încinge un wok la foc iute, apoi se toarnă uleiul de arahide în wok. Imediat ce începe să sfârâie, se adaugă ghimbirul şi se prăjeşte câteva secunde.
Se adaugă în wok ciupercile şi câteva picături de apă pentru a produce aburi şi se prăjesc 1 minut. Compoziţia cu ciuperci se toarnă peste tăiţei şi se amestecă timp de 2 minute, pe foc, până ce se încălzesc tăiţeii. Se adaugă apoi ceapa, sosul de stridii şi cel de soia şi puţin ulei de susan.
Tăiţei de orez cu ciuperci shiitake
Pofta buna!