Retete delicioase: Sushi

Printeaza

O reteta de sushi din: orez, otet alb, zahar, sake, sare, file de ton, somon, peste, radacine de ghimbir, hrean, alga, castravete si sos de soia.

Ingrediente:Sushi

  • 400 g orez
  • 3 linguri oţet alb
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură sake
  • 1 linguriţă sare

pentru peşte:

  • 120 g file de ton proaspăt
  • 120 g file de somon proaspăt
  • 120 g file de peşte-spadă proaspăt
  • 60 g rădăcină de ghimbir
  • 10 g hrean
  • 3 foi de algă nori
  • 1 castravete
  • sos de soia

 

Mod de preparare:

Amestecă zahărul cu sare, oţet şi sake. Condimentează orezul cald cu sosul obţinut. Taie fileurile de peşte fâşii sub­ţiri, pe lungime. Spală castravetele şi taie-l tot pe lungime, fâşii subţiri.

Pune pe o hârtie umedă o foaie de algă, acoperă-i su­prafaţa cu 1/3 din cantitatea de orez, lăsând liberă o margine lată de 2 cm pe latura cea mai lungă. Aşază pe mijloc, într-un singur strat, fâşiile de peşte-spadă, apoi rulează strâns alga, formând un rulou compact.

Repetă operaţiunea cu celelalte două foi, punând pe fiecare, peste orez, câte o jumătate din fâşiile de castravete. Aşază apoi pe o foaie fâşiile de ton şi pe cealaltă fâşiile de somon, apoi rulează-le strâns. Lasă rulou­rile să se odihnească cel puţin o oră, apoi taie-le rondele cu grosimea de 3-4 cm.

Amestecă ghimbirul tocat cu hreanul ras, formează 8 biluţe şi trece-le pe jumătate prin sosul de soia. Serveşte sushi cu biluţele condimentate şi cu sos de soia. Decorează, după gust, cu bucăţele de castravete în oţet.

Sushi

Sushi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.