Retete delicioase: Sushi
PrinteazaO reteta de sushi din: orez, otet alb, zahar, sake, sare, file de ton, somon, peste, radacine de ghimbir, hrean, alga, castravete si sos de soia.
- 400 g orez
- 3 linguri oţet alb
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură sake
- 1 linguriţă sare
pentru peşte:
- 120 g file de ton proaspăt
- 120 g file de somon proaspăt
- 120 g file de peşte-spadă proaspăt
- 60 g rădăcină de ghimbir
- 10 g hrean
- 3 foi de algă nori
- 1 castravete
- sos de soia
Mod de preparare:
Amestecă zahărul cu sare, oţet şi sake. Condimentează orezul cald cu sosul obţinut. Taie fileurile de peşte fâşii subţiri, pe lungime. Spală castravetele şi taie-l tot pe lungime, fâşii subţiri.
Pune pe o hârtie umedă o foaie de algă, acoperă-i suprafaţa cu 1/3 din cantitatea de orez, lăsând liberă o margine lată de 2 cm pe latura cea mai lungă. Aşază pe mijloc, într-un singur strat, fâşiile de peşte-spadă, apoi rulează strâns alga, formând un rulou compact.
Repetă operaţiunea cu celelalte două foi, punând pe fiecare, peste orez, câte o jumătate din fâşiile de castravete. Aşază apoi pe o foaie fâşiile de ton şi pe cealaltă fâşiile de somon, apoi rulează-le strâns. Lasă rulourile să se odihnească cel puţin o oră, apoi taie-le rondele cu grosimea de 3-4 cm.
Amestecă ghimbirul tocat cu hreanul ras, formează 8 biluţe şi trece-le pe jumătate prin sosul de soia. Serveşte sushi cu biluţele condimentate şi cu sos de soia. Decorează, după gust, cu bucăţele de castravete în oţet.
Sushi
Pofta buna!