Retete delicioase: Scovergi
PrinteazaO reteta simpla de scovergi din: faina, sare, ulei, zahar tos si apa calda.
- 1/2 kg faină drojdie cât o nucă
- 1/2linguriţă de sare
- 1 ceaşcă de ulei
- 2 linguri cu zahăr tos
- 1 cană cu apă caldă
Mod de preparare:
Cerne faina, pune drojdia frecată cu o linguriţă de zahăr şi sarea, adaugă apa caldă şi frământă o cocă fermă circa 5 minute, până când se desprinde de mână. Pune aluatul într-un vas, acoperă-1 cu un prosop curat şi lasă-l 10-15 minute, ca aluatul să dospească.
Incinge uleiul într-o tigaie. Rupe aluatul bucăţi, întinde în mână turte potrivit de mari şi prăjeşte-le în ulei încins. Scoate turtele (scovergile) pe şerveţele absorbante, iar când nu mai au ulei pe ele presară-le cu zahăr tos sau cu brânză rasă.
Aşază scovergile unele peste altele. Poţi prepara şi varianta fără zahăr a scovergilor, pe care să o servesti cu brânză rasă.
Scovergi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- scovergi
- scovergi simple
- scovergi cu branza
Imi plac scovergile