Retete delicioase: Scovergi

Printeaza

O reteta simpla de scovergi din: faina, sare, ulei, zahar tos si apa calda.

Ingrediente:Scovergi

  • 1/2 kg faină drojdie cât o nucă
  • 1/2linguriţă de sare
  • 1  ceaşcă de ulei
  • 2   linguri cu zahăr tos
  • 1 cană cu apă caldă

 

Mod de preparare:

Cerne faina, pune drojdia frecată cu o linguriţă de za­hăr şi sarea, adaugă apa caldă şi frământă o cocă fermă circa 5 minute, până când se desprinde de mână. Pune aluatul într-un vas, acoperă-1 cu un prosop curat şi lasă-l 10-15 minute, ca aluatul să dospească.

Incinge uleiul într-o tigaie. Rupe aluatul bucăţi, întin­de în mână turte potrivit de mari şi prăjeşte-le în ulei încins. Scoate turtele (scovergile) pe şerveţele absorbante, iar când nu mai au ulei pe ele presară-le cu zahăr tos sau cu brânză rasă.

Aşază scovergile unele peste altele. Poţi prepara şi varianta fără zahăr a scovergilor, pe care să o servesti cu brânză rasă.

Scovergi

Scovergi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • scovergi
  • scovergi simple
  • scovergi cu branza

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.