Retete delicioase: Salata italieneasca

Printeaza

O reteta delicioasa de salata italieneasca din: paste, rosii cherry, masline, ansoa, cascaval, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper macinat.

Ingrediente: Salata italieneasca

  • 400 g paste casareccia
  • 6 roşii cherry
  • 100 g măsline
  • o cutie anşoa
  • 100 g caşcaval
  • o legătură busuioc verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei, aproximativ 20 de minute. După ce au fiert, se scot din apă şi se trec în câteva jeturi de apă rece apoi se lasă la scurs, într-o sită.

Separat, se scot bucăţile de anşoa din borcan şi se scurg pe un prosop absorbant de bucătărie. Se taie felii foarte subţiri şi se stropesc cu zeamă de lămâie.

Pastele se pun într-un bol şi se amestecă cu măslinele şi fâşiile de anşoa, potrivite la gust cu sare, piper, ulei de măsline şi zeamă de lămâie, dacă mai este nevoie.

Cu puţin timp înainte de a se servi, se pun roşiile, caşcavalul ras pe răzătoarea mare şi se ornează cu frunzuliţe proaspete de busuioc.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • salate italienesti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.