Retete delicioase: Rulouri aperitiv

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri aperitiv din sunca de Praga, morcovi, rucola, zeama de lamaie, susan, sare, piper alb macinat, branza mascarpone.

Ingrediente:Rulouri aperitiv

  • 12 felii şuncă de Praga
  • 4 morcovi
  • 5-6 frunze rucola
  • zeama de la o lămâie
  • 50 g susan prăjit
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 200 g brânză mascarpone

 

Mod de preparare:

Morcovii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică. Se lasă să se scurgă în sită şi, cu o lingură mare, se presează. Este bine să nu fie prea suculenţi deoarece pot să strice compoziţia.

Zeama de lămâie se toarnă peste morcovul ras, ca să nu se oxideze, apoi se acoperă cu o folie transparentă. Frunzele de rucola se spală şi se rup mărunt.

Intr-un bol, se pune brânza mascarpone, se amestecă cu morcovul ras, cu rucola, se condimentează cu sare şi piper după gust şi, la sfârşit, se adaugă susanul prăjit. Compoziţia se pune câteva minute la rece.

Feliile de şuncă de Praga se scot şi se umplu cu compoziţia de morcov, se rulează, eventual se pot prinde cu scobitori sau beţe de frigărui, pentru mai multă siguranţă, apoi se bagă la frigider. Se servesc împreună cu alte aperitive.

Rulouri aperitiv

Rulouri aperitiv

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.