Retete delicioase: Raţă cu muguri de bambus
PrinteazaO reteta delicioasa de Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci din: rata, muguri de bambus, ciuperci, sos de soia, faina de porumb, ulei de arahide si sare.
- 1 raţă
- 1 cutie cu muguri de bambus
- 200 g ciuperci pleurotus
- sos de soia
- 1 lingură de făină de porumb
- ulei de arahide
- sare
Mod de preparare:
Dezosaţi raţa, tăiaţi-o bucăţi mici şi căliţi-le în tigaie cu o lingură de ulei de arahide. Treceţi repede ciupercile printr-un jet de apă rece, tăiaţi-le bucăţi mici şi adăugaţi-le peste carne împreună cu mugurii de bambus. Adăugaţi şi două linguri de sos de soia şi o lingură de apă.
Când legumele sunt fierte, dar crocante, mai adăugaţi şi o lingură de făină de porumb, dizolvată în puţină apă rece, pentru aîngroşa sosul. Potriviţi de sare.
Fierbeţi la foc potrivit 30 de minute până se va închega sosul, apoi luaţi de pe foc şi serviţi.
Raţă cu muguri de bambus
Poftă bună!
Este o reteta excelenta, pe care am probat-o adesea in restaurantele cu specific chinezesc !