Retete delicioase: Pui cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu legume din: pui, zarzavat de supa, foaie de dafin, boabe piper, smantana, vin alb, sos waorcester, suc de lamaie, morcovi, dovlecei, ulei de masline, otet de vin rosu si sare.

Ingrediente: Pui cu legume

  • 2 pui (a 450 g)
  • 1 legătură zarza­vat de supă
  • 1 foaie de dafin
  • 5 boabe piper
  • 400 ml smântână
  • 3 linguri vin alb
  • sos Worcester
  • suc de lămâie
  • 60 g morcovi
  • 60 g dovlecei
  • 60 ml ulei de măsline
  • 20 ml otet de vin roşu
  • sare

 

Mod de preparare:

Puii se aşază într-o oală cu apă rece şi se dau în clocot. Se scot, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se pune în oală zarzavatul de supă, cu apă, foaia de dafin, sare şi piper. Se dau în clocot şi se adaugă puii; se lasă să fiarbă la foc moale 40 min. Se scot apoi puii şi se păstrează la cald.

Zeama se trece printr-o strecură­toare; se măsoară 150 ml şi se dă în clocot cu smântână şi vin alb; se lasă să fiarbă puţin, apoi se condi­mentează cu sare, piper şi sos Worcester. Morcovii şi dovleceii se rad şi se opăresc în supă.

Se marinează într-o vinegretă din ulei de măsline şi oţet de vin roşu. Pe farfurii se aşază carnea, se acoperă cu sos alb şi felii de trufe uscate; alături se aşază legumele.

Pui cu legume

 Pui cu legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.