Retete delicioase: Portofele cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de portofele cu ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, marar, faina, ulei de masline, apa.

Ingrediente umplutura:Portofele cu ciuperci

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 lingură cu ulei
  • sare
  • piper
  • mărar

Ingrediente aluat:

  • 225 g făină
  • 80 ml ulei de măsline
  • 80 ml apă caldă
  • sare

Mod de preparare:

Pregăteşte aluatul din făină, un praf de sare, ulei şi apă. Frămân­tă energic până obţii un aluat nelipicios. Acoperă şi lasă-l la rece aproximativ o oră. Separat, căleşte ceapa.

Adaugă ciupercile tăiate în fe­lii subţiri şi lasă-le pe foc până scade toată zeama lăsată de ele. La final, potriveşte gustul de sare şi aromatizează cu verdeaţa tocată fin.

Intinde din aluat două foi potrivit de groase. Taie dreptunghiuri măricele şi pune în mijloc o lingură cu ciuperci. Uneşte deasupra aluatul în aşa fel încât să obţii un pacheţel.

Aşază-le într-o tavă unsă cu ulei şi tape­tată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 45 de minute.

Portofele cu ciuperci

Portofele cu ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.