Retete delicioase: Peşte in supă orientală

Printeaza

O reteta simpla de peste in supa orientala din: fileuri de cod, eglefin sau cambula, broccoli, salata chinezeasca, morcovi, ulei de suna, bulion de pui, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ghimbir si lamaie.

Ingrediente:Retete_delicioase_Peste_n_supa_orientala

  • 500 g fileuri de cod, eglefin sau cambulă
  • 100 g broccoli, rupt în bucheţele
  • 4 cepe verzi, tocate mărunt
  • 50 g salată chinezească, tăiată fâşii
  • 100 g morcovi, daţi pe răzătoarea mare
  • 1/2 linguriţă ulei de susan

pentru supă:

  • 300 ml bulion de pui
  • 2 linguri vin de orez sau sherry sec
  • 2 linguri de sos de soia
  • 5 mm de ghimbir, tocat mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 felii de lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea supei, se pun bulionul, vinul de orez sau sherry-ul, sosul de soia, ghimbirul, ustu­roiul si lămâia într-un tuci sau într-o cratiţă mare de inox.

Se lasă să dea în clocot. Se măsoară grosimea fileurilor de peste. Se re­duce flacăra si se pune pestele în supă, având grijă să fie complet scufundat în lichid.

Dacă este necesar se mai adaugă puţin bulion sau apă. Se fierbe peştele 10 minute pentru fiecare 2,5 cm grosime sau până când carnea devine opacă şi se desface uşor.

Se scoate pestele cu grijă din ciorbă. Se îndepăr­tează pielea şi se împarte carnea în patru cas­troane adânci.

Se acoperă si se menţine cald. în timp ce supa fierbe din nou, se adaugă în ea broccoli, ceapa verde, salata chinezească şi mor­covii, în această ordine, la intervale de 30 de secunde şi se lasă să fiarbă în total 2-3 minute sau până când legumele s-au înmuiat puţin, dar încă sunt crocante.

Se scot cu o spumieră şi se pun în cele patru castroane cu peşte.

Se mai fierbe supa 30 de secunde. Se scot ghimbirul şi feliile de lămâie şi se adaugă uleiul de susan.

Se toarnă ciorba peste peste şi legume şi se serveşte.

Peşte în supă orientală

Retete_delicioase_Peste_n_supa_orientala

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.