Retete delicioase pentru Gratar

Printeaza

Retete pentru gratar:

Retete delicioase pentru Gratar

Medalioane de porc cu fasole verde

Medalioane_de_porc_cu_fasole_verdeMedalioane de porc cu fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere, ghimbir, sos de soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu, piper. Ingrediente: 400 g muschi file de porc 16 felii de bacon 2 linguri miere 2 lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 600 g fasole verde 2 cepe…

Read more »

Reteta zilei: Frigarui de porc

Reteta_zilei_Frigarui_de_porc_10Frigarui de porc din: carne de porc, vin rosu, ulei de masline, usturoi, ceapa, sare, piper, frigarui.   Ingrediente: 2 kg carne de porc ¼ cana de vin roșu ¼ cana ulei de masline 4-5 catei de usturoi, pisat 1 ceapa feliata 1 lingurița de sare ½ lingurita de piper 6-8 frigarui   Mod de…

Read more »

Salata de fasole verde picanta

Salata_de_fasole_verde_picantaSalata de fasole verde picanta din: fasole verde, sare, piper, ceapa, zahar pudra, ulei, unt, seminte de ote, otet balsamic. Ingrediente: 600 g fasole verde sare piper 250 g ceapa 1 lingurita zahar pudra 2 linguri ulei 2 linguri unt 100 g seminte de pin 6 linguri otet balsamic alb   Mod de preparare: Fasolea…

Read more »

Hamburgeri de casă

Hamburgeri_de_casaHamburgeri de casă din: carne de vita tocata, ceapa, oua, ulei, sare, piper, boia dulce, patrunjel, chifle, sos de usturoi, maioneza, branza topita. Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 200 g ceapa 3 oua 50 ml ulei sare piper boia dulce patrunjel 8 chifle sos de usturoi maioneza 8 felii de branza topita  …

Read more »

Turn de ficatei

Turn_de_ficatei.pngO reteta delicioasa de ficatei cu: zahar, piper negru macinat, strugure rosu, cartofi, sare, ulei, vin rosu, mustar iute, piper rosu boabe. Ingrediente: 700 g ficăţei de pui 2 linguri cu zahăr piper negru măcinat 1 ciorchine de strugure roşu 2 cartofi mari fierţi în coajă sare ulei 2 pahare cu vin roşu 2 linguri…

Read more »

Burgeri cu fulgi de ovaz

Burgeri_cu_fulgi_de_ovazBurgeri cu fulgi de ovaz din: piept de curcan, fulgi de ovaz, ceapa, pasta de tomate, ou, chimen, boia dulce, condimt. Ingrediente: 250 g piept de curcan 200 g fulgi de ovaz 1 ceapa 50 g pasta de tomate 1 ou 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita condiment din legume uscate…

Read more »

Legume la gratar cu sos delicios de branza

Legume_la_gratar_cu_sos_delicios_de_branzaLegume la gratar cu sos delicios de branza din: dovlecei, ardei gras, porumb, telina verde, ceapa rosie, rosie, ciuperci, ulei, branza, smantana, piper, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 1 arde gras rosu 1 stiulete de porumb tanar 2 tulpini de telina verde 2 cepe rosii 1 rosie 100 g ciuperci 1 lingura ulei 75 g branza…

Read more »

Frigarui cu creveti, rosii cherry si ceapa

Frigarui_cu_creveti_rosii_cherry_si_ceapaFrigarui cu creveti, rosii cherry si ceapa din: ulei de masline, seminte de chimion, morcovi, cuscus, creveti, rosii cherry, ceapa, harissa, tahini, iaurt, usturoi, zeama de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 1/2 lingurita seminte de chimion 3 morcovi, dati pe razatoarea mare 200 g cuscus 400 g creveti proaspeti…

Read more »

Tarta crocanta cu zmeura

Tarta_crocanta_cu_zmeuraTarta crocanta cu zmeura din: faina, midagle, sare, zahar, zahar vanilat, unt, ou, amidon, zahar, lapte, galbenusuri, suc de lamaie, zmeurata, zmeura. Ingrediente: blat: 150 g faina 50 g migdale macinate 1 praf sare 40 g zahar 1 lingura zahar vanilat 100 g unt rece 1 ou in plus: 30 g amidon 60 g zahar…

Read more »

Salata de rucola cu muschi de porc

Salata_de_rucola_cu_muschi_de_porcSalata de rucola cu muschi de porc din: frunze de rucola, muschi de porc, rosii, castravete, iaurt, sare, piper. Ingrediente: frunze de rucola 300 g muschi de porc 2 rosii mari sau 4-5 mari un castravete un pahar mic de iaurt sare piper   Mod de preparare: Se încinge bine grătarul şi se frige uniform…

Read more »

Rulouri de dovlecei cu pastă de brânză

Retete_1Rulouri de dovlecei cu pastă de brânză din: dovlecei, branza de capra, smantana, marar, sare, piper. Pentru decor, puteţi înfige în fiecare rulou o scobitoare cu o măslină verde umplută cu gogoşar roşu. Ingrediente: 3 dovlecei 250 g branza proaspata de vaci 100 g branza de capra 100 g smantana 1 legatura marar sare piper…

Read more »

Frigarui din carne de miel cu salata

Frigarui_din_carne_de_miel_cu_salataFrigarui din carne de miel cu salata din: carne tocata de miel, lamai, masline verzi, patrunjel, ras el hanout, ulei, iaurt, salata, lipii, rosii, ceapa rosie, menta, zeama de lamaie, zahar. Inrgediente: 500 g carne tocata de miel 2 lamai mici murate sau 1 mare, cu partea moale si semitnele indepartate, iar restul tocat 10 masline…

Read more »

Legume la gratar cu sos

Legume_la_gratar_cu_sosLegume la gratar cu sos din: dovlecei, vanata, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 vanata 2-3 ardei grasi rosii 3 rosii 1 ceapa sos: 3-4 linguri ulei de masline 3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi taiat feliute cimbru/busuioc sare piper   Mod…

Read more »

Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar

Gnocchi_cu_spanac_si_piept_de_pui_la_gratarGnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar din: piept de pui file, spanac, ulei, ardei gras, patrunjel verde, sare, cartofi, faina, ou, sare. Ingrediente: 300 g piept de pui file 500 g spanac 2-3 linguri ulei 1 ardei gras rosu 1/2 legatura patrunjel verde sare pentru gnocchi: 500 g cartofi 5-6 linguri faina…

Read more »

Cartofi copti cu bacon

Retete_1Cartofi copti cu bacon din: bacon, branza topita, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 8 felii subtiri de bacon 4 felii branza topita 4 cartofi de copt, mari, taiati felii (ca o portocala) sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Pregătiţi 4 bucăţi de folie de aluminiu suficient de mari încât să puteţi înfăşură câte…

Read more »

Frigarui cu ciuperci, ceapa rosie si rosii

Frigarui_cu_ciuperci_ceapa_rosie_si_rosiiFrigarui cu ciuperci, ceapa rosie si rosii din: ciuperci, ceapa rosie, rosii, ardei gras. Ingrediente: 5 ciuperci albe (champignon) 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 2 ardei gasi galbeni 15 rosii cherry   Mod de preparare: Puneţi betele pentru frigărui la înmuiat într-un bol cu apă (ca să nu ia foc pe grătar); Pregătiţi…

Read more »

Ciuperci fripte cu topping de branza

Ciuperci_fripte_cu_topping_de_branzaCiuperci fripte cu topping de branza din: ciupeci, paine, branza Cheddar, unt, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 ciuperci cu palarie foarte mare 1 felie paine alba 1/4 cana branza Cheddar, rasa 2 linguri unt 1 lingura cimbru 1 lingura oregano 1 lingura rozmarin 1 catel de usturoi, taiat feliute sare…

Read more »

Garnitura din vinete coapte

Garnitura_din_vinete_coapteGarnitura din vinete coapte din: vanata, ulei, ceapa, rosii, boia iute, sare, piper macinat, patrunjel. Ingrediente: 1 vanata 1 lingurita ulei 1 ceapa medie, tocata 2 rosii prunisoare, tocate 1/4 lingurita boia iute 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper macinat 4 fire patrunjel sau coriandru   Mod de preparare: Coaceţi vânătă întreagă pe grătar. Tâiaţi-o…

Read more »

Salată de piersici fripte şi prosciutto

Salata_de_piersici_fripte_si_prosciuttoSalată de piersici fripte şi prosciutto din: piersici coapte, frunze de rozmarin, ulei de masline, sare, piper alb, cimbru, otet din vin rosu, ulei de masline extravirgin, iaurt, prosciutto crudo, frunze de tarhon, ruccola, branza de capra. Ingrediente: 4 piersici coapte, dar nu moi 1/2 lingurita frunze proaspete de rozmarin, tocate marunt ulei de masline…

Read more »

Cartofi copţi, cu parmezan şi maioneză

Cartofi_copti_cu_parmezan_si_maionezaCartofi copţi, cu parmezan şi maioneză din: maioneza, parmezan, usturoi, marar, sare, paprika, piper alb, cartofi, ceapa rosie, unt. Ingrediente: 1/4 cana maioneza 1 lingura parmezan ras 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 lingurita marar tocat 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita paprika 1/4 lingurita piper alb macinat 2 cartofi de copt mari 1 ceapa…

Read more »

Mici dietetici

Mici_dieteticiMici dietetici din: carne de vita, cimbru, sare, usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de vita sau pui cimbru sare optional, 10 catei de usturoi   Mod de preparare: Speli carnea, o usuci între şervete şi o tai în cuburi, îndepărtând eventualele pieliţe şi grăsimea. Treci carnea de două ori prin maşina de tocat şi o…

Read more »

Burgeri de legume

Retete_1Burgeri de legume din: boabe de fasole rosie, ceapa, hot sauce, ardei gras, boia iute, ou, pesmet, ulei. Ingrediente: 450 g boabe de fasole rosie din conserva, clatite si bine scurse 1/2 ceapa, tocata marunt 1 lingurita hot sauce 1/2 ardei gras, tocat marunt (optional) 1/2 lingurita boia iute 1 ou 1 cana pesmet ulei…

Read more »

Muschi de vita la gratar cu mazare si cartofi

Muschi_de_vita_la_gratar_cu_mazare_si_cartofiMuschi de vita la gratar cu mazare si cartofi din: mazare, muschi de vita, cartofi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata, prefiarta 2 felii muschi de vita 4 cartofi sucul de la 1/2 lamaie sare piper   Mod de preparare: Pentru ca muşchiul de vită să fie fraged, fie cumpărăm carne…

Read more »

Frigarui de pui cu ardei gras si slaninuta

Frigarui_de_pui_cu_ardei_gras_si_slaninutaFrigarui de pui cu ardei gras si slaninuta din: piept de pui, ardei gras, slaninuta, condimente. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi 150 g slaninuta 1 lingura mix de condimente pentru gratar 8 betisoare de lemn pentru frigarui   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe şi…

Read more »

Specialitatea casei

Retete_5O reteta delicioasa de specialitatea casei cu: carne de vita, carne de porc, carne de pui, ciuperci, cartofi, salata verde, castraveti, faina, unt, supa de vita, sos de soia, sos, worcester, chilii picant, smantana, grasime. Ingrediente: 150 g muşchi de vită 150 g cotlet de porc 150g piept de pui dezosat 1 ciupercă potrivită ca…

Read more »

Mămăligă pe grătar cu topping picant de rosii

Mamaliga_pe_gratar_cu_topping_picant_de_rosiiMămăligă pe grătar cu topping picant de rosii din: vanata, apa, malai grisat, ulei de masline, sare, piper, cimbru, oregano, ulei, ceapa rosie, rosii, ardei iute, frunze de patrunjel, otet balsamic, sare, piper, ulei, ketchup. Inrgediente: 1 vanata medie 2 cani apa 1/2 cana malai grisat, plus 1 lingura 1 lingurita ulei de masline sare…

Read more »

Evantai de vinete cu roşii

Retete_1Evantai de vinete cu roşii din: vinete, rosii, busuioc, ulei de masline, usturoi, sare, piper, folie de aluminiu. Ingrediente: 4 vinete rotunjoare (circa 300 g fiecare) 500 g rosii mari 1/2-2/3 cana frunze de busuioc tocate 4-5 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi, bine zdrobiti 1 lingurita sare 1 lingurita piper proaspat macinat…

Read more »

Pita cu legume la gratar

Retete_1Pita cu legume la gratar din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa verde, zeama de lamaie, sare, piper, pita, hummus, frunze de patrunjel, menta, busuioc. Ingrediente: 1-2 vinete (circa 500 g) 400 g ciuperci albe 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2-3 fire ceapa verde, tocate marunt 1/4 cana zeama de lamaie sare piper…

Read more »

Muschi de vita cu sote de dovlecei

Muschi_de_vita_cu_sote_de_dovleceiMuschi de vita cu sote de dovlecei din: muschi de vita, dovlecei, morcov, ulei, unt, ceapa verde, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g muschi de vita 4 dovlecei mari 1 morcov mare 50 ml ulei 50 g unt 2 legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi morcovul şi dovleceii,…

Read more »

Fettuccini cu somon

Fettuccini_cu_somonFettuccini cu somon din: file de somon, galbenus, paste fettuccini, muguri de pin, smantana, unt, busuioc, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 file somon 1 galbenus 250 g paste fettuccini 50 g muguri de pin 200 g smantana 25 g unt busuioc uscat ulei sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert apă cu sare.…

Read more »

Zucchini la grătar

Zucchini_la_gratarZucchini la grătar din: zucchini, unt, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4-6 zucchini tineri 4 linguri unt topit 2 linguri ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie sare, piper proaspat macinat   Mod de preparare: Tăiaţi zucchini în felii sau rondele de 1-1,5 cm grosime. Amestecaţi bine untul, uleiul şi…

Read more »

Reteta zilei: Pizza de casa

Pizza_de_casa_15Pizza de casa din: drojdie, sare, ulei de masline, faina, malai, mozzarella, rosii, carne de pui la gratar, coriandru, sare, piper.   Ingrediente aluat: 1 pachet drojdie 1/2 lingurița de sare 2 lingurite de ulei de masline 3 1/2 cani de faina 1 lingura malai Ingrediente umplutura: Mozzarella proaspata, felii Roșii, feliate Carne de pui…

Read more »

Pui cu caise, coriandru si fulgi de ardei iute

Pui_cu_caise_coriandru_si_fulgi_de_ardei_iutePui cu caise, coriandru si fulgi de ardei iute din: pui, ulei de masline, coriandru, sumac, seminte de chimion, seminte de fenicul, fulgi de ardei iute, usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, melasa de rodie, iaurt, sofran, caise, lamai murate. Ingrediente: 2 pui mici 6 linguri ulei de masline 1 legatura mica de coriandru…

Read more »

Vinete şi dovlecei cu iaurt şi mentă

Vinete_si_dovlecei_cu_iaurt_si_mentaVinete şi dovlecei cu iaurt şi mentă din: vinete, dovlecei, ulei de masline, iaurt, frunze de menta, zeama de lamaie, castravete, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei nu prea grosi (sa nu fie samburosi) 1/2 cana ulei de masline 1 cana iaurt simplu 1/2 cana frunze proaspete de menta 1 lamaie (zeama) 1/3-1/2…

Read more »

Salată de legume la grătar

Salata_de_legume_la_gratarSalată de legume la grătar din: vinete, ardei gasi, zucchini, usturoi, ulei de masline, oregano, sare, piper, otet balsamic. Ingrediente: 2 vinete lungi si subtiri 2 ardei grasi rosii, mari 2 zucchini nu prea grosi 4-5 catei de usturoi, bine zdrobiti ulei de masline 2 lingurite oregano uscat sare piper proaspat macinat otet balsamic  …

Read more »

Reteta zilei: Salata de pui cu capsuni si vinegreta cu miere

Salata_de_pui_cu_capsuni_si_vinegreta_cu_miere_08Salata de pui cu capsuni si vinegreta cu miere din: suc de limeta, ulei de masline, otet balsamic, miere, seminte de susan, piept de pui, salata verde, capsuni, ulei de masline, otet balsamic.   Ingrediente vinegreta: Sucul de la 1 limeta 1 lingura ulei de masline 1 lingura otet balsamic 1 lingurita de miere 1…

Read more »

Piept de pui cu dovlecei marinati

Piept_de_pui_cu_dovlecei_marinatiPiept de pui cu dovlecei marinati din: piept de pui, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, frunze de cimbru, busuioc, dovlecei, sare, piper. Ingrediente: 450 g piept de pui 3 catei de usturoi 8 linguri ulei de masline 1 lingura suc de lamaie 1 lingura frunze de cimbru uscate si mruntite 1 lingura busuioc…

Read more »

Tort cu crema, mac si capsuni

Tort_cu_crema_mac_si_capsuniTort cu crema, mac si capsuni din: mac, unt fara sare, faina, praf de copt, oua, extract de vanilie, coaja de portocala, zeama de portocala, lichior de portocale, iaurt, smantana, capsuni. Ingrediente: 4 linguri de mac 200 g de unt fara sare, topit, plus pentru uns tava 225 g faina 1 lingura praf de copt…

Read more »

Porumb fript

Porumb_friptPorumb fript din: stiuleti de poumb de lapte, unt, gheata, folie de aluminiu. Ingrediente: 4 stiuleti de lapte varianta 2: 4 stiuleti de lapte 4 linguri unt 3 linguri gheata zdrobita pentru fiecare stiulete folie de aluminiu   Mod de preparare: Curăţaţi bine mătasea, fără să rupeţi foile care înfăşoară ştiuleţii. Scufundaţi ştiuleţii câteva minute…

Read more »

Sparanghel la grătar

Sparanghel_la_gratarSparanghel la grătar din: sparanghel, ulei de masline, sare, piper. Este o reţetă extrem de simplă, dar rezultatul este delicios, o garnitură perfectă pentru piept de pui sau peşte alb la grătar. Puteţi pune sparanghelul pe o folie de aluminiu, aşezată pe grătar, sau îi puteţi frige împachetat în folie, împreună cu puţin unt. Ingrediente:…

Read more »

Frigarui de legume aromate

Frigarui_de_legume_aromateFrigarui de legume aromate din: ardei gras, zucchini, ciuperci, conopida, rosii cherry, broccoli, ceapa rosie, vanata, cimbru, frunze de rozmarin, usturoi, sare, piper. Serviţi ca garnitură, stropite cu oţet balsamic, cu sos barbecue sau cu sosul dumneavoastră preferat. Puteţi adăuga pe frigărui şi bucăţi de ananas sau gutuie, tăiate la aceleaşi dimensiuni cu legumele şi…

Read more »

Somn dulce picant

Peste_6Somn dulce picant din: bucati de somn, ketchup, otet din vin, hrean, zahar brun, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati de somn marinata: 1/3 cana ketchup 4 linguri otet din vin rosu 3 linguri hrean ras 1 lingura zahar brun 2 catei de usturoi, tocati 2 lingurite busuioc proaspat, tocat marunt 1 lingurita sare…

Read more »

Briose cu rubarba si migdale

Briose_cu_rubarba_si_migdaleBriose cu rubarba si migdale din: rubarba, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, migdale, sare, margarina, zahar vanilat, oua, suc de portocale, lapte. Ingrediente: 450 g rubarba 300 g faina 3 lingurite praf de copt 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu 30 g migdale tocate 1 praf sare 150 g margarina 180 g zahar…

Read more »

Frigărui de creveţi cu ardei şi ceapă

Frigarui_de_creveti_cu_ardei_si_ceapaFrigărui de creveţi cu ardei şi ceapă din: creveti, ardei gras, ceapa, sos de soia, ulei de susan, zahar brun, usturoi, ghimbir, ardei iute, ceapa verde. Ingrediente: 4-5 creveti mari de persoana 1 ardei gras 1 ceapa marinata: 1/4 cana sos de soia 1 lingurita ulei de susan 1 lingurita zahar brun 1 catel de…

Read more »

Salata de vinete fripte

Salata_de_vinete_fripteSalata de vinete fripte din: vinete, mozzarella, rosii uscat, ceapa, patrunjel, seminte de susan, nuci, mustar, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de arahide. Ingrediente: 200 g vinete 150 g cas sau mozzarella 30 g rosii uscate sau 2 rosii proaspete 1 ceapa rosie sau 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel cate 30…

Read more »

Somon teriyaki

Somon_teriyakiSomon teriyaki din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar. Ingrediente: 4 felii de somon 1500 ml sos de soia 150 ml mirin 50 ml sake 1 lingura zahar     Mod de preparare: Amestecaţi sosul de soia, mirlnul şi sake-ul cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu. Lăsaţi să fiarbă 15-20…

Read more »

Somon cu verdeţuri

Peste_8Somon cu verdeţuri din: somon, zeama de lime, ghimbir, mustar de dijon, ulei, marar, busuioc, salata. Ingrediente: 2 bucati somon 2 linguri zeama de lime 1 lingurita ghimbir proaspat ras 2 lingurite mustar de Dijon 5 linguri ulei 2 1/2 linguri marar tocat 2 1/2 linguri busuioc tocat 1 punca amestec fructe de salata (circa…

Read more »

Burgeri de miel cu tzatziki

Burgeri_de_miel_cu_tzatzikiBurgeri de miel cu tzatziki din: bulgur, carne macra de miel, chimion, usturoi, ulei, chifle de burger, castarvete, iaurt, menta. Ingrediente: 25 g bulgur 500 g carne macra de miel, tocata cate 1 lingurita de chimion macinat, coriandru macinat si paprika afumata 1 catel de usturoi, zdrobit bine (optional) ulei, pentru uns chifle mari de…

Read more »

Rulouri cu dovlecei, cascaval si muguri de pin

Rulouri_cu_dovlecei_cascaval_si_muguri_de_pinRulouri cu dovlecei, cascaval si muguri de pin din: dovlecei, cascaval, muguri de pin. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g cascaval 50 g muguri de pin       Mod de preparare: Spălăm dovleceii şi îi tăiem fâşii. Le frigem pe grătar, atât cât să se rumenească. Incingem o tigaie de teflon şi prăjim mugurii de…

Read more »

Savarina cu capsune

Savarina_cu_capsuneSavarina cu capsune din: oua, lamaie, zahar, faina, pesmet, frisca, dulceata de capsune, capsune, apa, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: blatul: 6 oua 1 lamaie 120 g zahar 30 g faina 100 g pesmet umplutura: 500 g frisca dulceata de capsune capsune proaspete siropul: 400 ml apa 300 g zahar esenta de vanilie   Mod…

Read more »

Piept de pui cu sos si garnitura de orez

Retete.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu: ciuperci, ceapa, smantana, sare, piper, busuioc, boia dulce. Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 400-500 g ciuperci proaspete sau din conservă 2 cepe mici 200 g smântână sare piper busuioc boia dulce   Mod de preparare: Tai pieptul de pui, îl condimentezi şi îl prăjeşti pe grătarul…

Read more »

Păstrăv crocant, cu verdeţuri şi lămâie

Pastrav_crocant_cu_verdeturi_si_lamâiePăstrăv crocant, cu verdeţuri şi lămâie din: pastravi, ulei de masline, sare, piper alb, patrunjel, marar, lamai, unt. Ingrediente: 2 pastravi curatati ulei de masline sare si piper alb, dupa gust 1 legatura mare de patrunjel 1/2 legatura marar 3-4 lamai unt   Mod de preparare: Ungeţi bine cu ulei păstrăvii, condimentaţi cu sare şi…

Read more »

Piersici la gratar cu mascarpone

Piersici_la_gratar_cu_mascarponePiersici la gratar cu mascarpone din: piersici, mascarpone, rom, frunze de menta. Ingrediente: 4 pierisici mari 400 g mascarpone 100 ml rom frunze de menta   Mod de preparare: Spălăm bine piersicile, le tăiem în jumătăţi şi scoatem sâmburele. Punem jumătăţile de piersică pe grătarul bine încins, cu partea tăiată în jos. Le frigem atât…

Read more »

Legume la gratar cu rozmarin

Legume_la_gratar_cu_rozmarinLegume la gratar cu rozmarin din: vanata, dovlecei, ardei grasi, ceapa rosie, rosii cherry, usturoi, lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 vanata 2 dovlecei 4 ardei grasi (2 rosii si 2 galbeni) 1 ceapa rosie 8 rosii cherry 5-6 catei de usturoi 1 lamaie ulei de masline rozmarin proaspat sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Coaste de porc cu sos barbecue

Coaste_de_porc_cu_sos_barbecueCoaste de porc cu sos barbecue din: rosii, ananas, coaste de porc, boia de ardei iute, ulei de masline, cimbru uscat, busuioc uscat, sare, piper. Ingrediente: 10 rosii 5-6 rondele de ananas din conserva 1 kg coaste de porc boia de ardei iute ulei de masline cimbru uscat busuioc uscat sare piper   Mod de…

Read more »

Frigarui de pui cu boia dulce si curry

Frigarui_de_pui_cu_boia_dulce_si_curryFrigarui de pui cu boia dulce si curry din: boia dulce, curry, ulei de masline, lamaie, dovlecel, ceapa rosie, rosii cherry, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 2 linguri ulei de masline 1 lamaie 1 dovlecel 1 ceapa rosie 200 g rosii cherry 600 g piept de pui…

Read more »

Porumb la gratar cu sare si piper

Porumb_la_gratar_cu_sare_si_piperPorumb la gratar cu sare si piper din: stiuleti de porumb, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 200 g unt sare piper   Mod de preparare: Desfacem foile de pe porumb şi îi porţionăm. Ii tăiem în două sau în trei, în funcţie de mărimea acestora. Infigem câte o frigăruie în fiecare bucătă…

Read more »

Legume la cuptor cu sos de capere

Legume_la_cuptor_cu_sos_de_capereLegume la cuptor cu sos de capere din: rosii, ceapa, praz, rondele de masline, telina, capere, vinete, miere, ulei de masline, sare, patrunjel, migdale. Ingrediente: 500 g rosii 3 cepe 2 fire de praz 200 g rondele de masline 1 telina mica 50 g capere 3 vinete mijlocii 2 lingurite miere 3 linguri ulei de…

Read more »

Crap la grătar cu sos

Peste_8Crap la grătar cu sos din: crap, vin, smantana, ceapa, ulei, piper, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 1 crap de circa 3 kg 500 ml de vin alb sec 500 ml smantana pentru gatit 5 cepe mici 1 lingura ulei 1/4 lingurita piper macinat 2 morcovi sare si piper     Mod de preparare: Curăţaţi peştele…

Read more »

Porumb pe gratar cu piper cayenne si lime

Porumb_pe_gratar_cu_piper_cayenne_si_limePorumb pe gratar cu piper cayenne si lime din: stiuleti de porumb, unt, coaja de lime, zeama de lime, parmezan, piper cayenne, sare. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb, taiati la capete 2 linguri de unt 1/2 coaja rasa de lime 1 lingura zeama de lime 2 linguri de parmezan ras 1 lingurita piper cayenne sare…

Read more »

 

Salată de măsline cu parmezan si busuioc

Salata_de_masline_cu_parmezan_si_busuiocSalată de măsline cu parmezan si busuioc din: masline verzi, masline negre, lamaie, ulei de masline, zeama de lamaie, parmezan, rozmairn, coriandru, busuioc. Ingrediente: 100 g masline verzi fara samburi 100 g masline negre fara samburi 1/2 lamaie pentru sos: 3 linguri ulei de masline 2 lingurite cu zeama de lamaie 50 g parmezan ras…

Read more »

Sardine fripte cu sos picant cu cocos

Sardine_fripte_cu_sos_picant_cu_cocosSardine fripte cu sos picant cu cocos din: sardine, praf de usturoi, sofran, sare, amidon de porumb, fulgi de ardei iute, piper alb, ulei de masline, lapte de cocos, sos de peste, usturoi, zahar brun. Ingrediente: cate 3-4 sardine/portie, in functie de dimensiunile lor amestec de mirodenii: 1 lingurita praf de usturoi 3/4 lingurita turmeric…

Read more »

Scoici St. Jacques învelite în bacon

Scoici_St_Jacques_învelite_în_baconScoici St. Jacques învelite în bacon din: scoici, bacon afumat, zeama de lamaie, ulei de masline, piper. Ingrediente: 500 g scoici St. Jacques mari (scoase din cochilie) 300 g felii de bacon afumat 1 lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat   Mod de preparare: Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul şi…

Read more »

Macrou fript, cu salata caldă de roşii

Retete_5Macrou fript, cu salata caldă de roşii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de macrou, rosii cherry, vinegreta de otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie, tocata pestisori subtiri 1 catel mare de usturoi, taiat felii subtiri 4 fileuri de macrou 2500 g rosii cherry 200 g buchetele…

Read more »

Tort de capsuni si migdale

Tort_de_capsuni_si_migdaleTort de capsuni si migdale din: oua, zahar, faina, migdale, budinca de vanilie, lapte, capunsi, frisca. Ingrediente: 4 oua 180 g zahar 100 g faina 400 g migdale macinate 1 plic praf de budinca de vanilie 500 ml lapte 600 g capsuni 50 g migdale tocate 300 ml frisca   Mod de preparare: Se încinge…

Read more »

Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin

Peste_6Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin din: usturoi, cimbru, piper, pastravi, foi de dafin, unt, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 catel de usturoi, bine zdrobit 2 lingurite cimbru proaspat, tocat marunt, sau 1 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita piper macinat 6 pastravi (350-400 g fiecare), curatati 6 foi de dafin 6 linguri unt…

Read more »

Salata de piersici cu mozzarella

Salata_de_piersici_cu_mozzarellaSalata de piersici cu mozzarella din: piersici, ulei de masline, otet balsamic, rucola, mozzarella, seminte de pin, sare, piper, busuioc, frunze de menta, usturoi, zeama de lamaie, coaja de lamaie, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 2 piersici tari 4 linguri ulei de masline o lingura de otet balsamic 2 cani de rucola cateva felii de…

Read more »

Cum se prepara peste la gratar asiatic cu pak choi si vinete (video)

Cum_se_prepara_peste_la_gratar_asiatic_cu_pak_choi_si_vineteRetete video: Cum se prepara peste la gratar asiatic cu pak choi si vinete Cum se prepara peste la gratar asiatic cu pak choi si vinete   Incoming search terms:cum se gateste peste la asiaticipeste choi

Read more »

Frigarui de sepii

Frigarui_de_sepiiFrigarui de sepii din: sepii, coaja de lamaie, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, otet din vin rosu, sofran, boia iute, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg sepii mici, curatate 2 linguri coaja de lamaie rasa foarte fin (fara partea alba) 1 lamaie (zeama) 1 lingurita usturoi tocat marunt 6 linguri…

Read more »

Fursecuri cu merisoare, ciocolata alba si nuci

Fursecuri_cu_merisoare_ciocolata_alba_si_nuciFursecuri cu merisoare, ciocolata alba si nuci din: unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, praf de copt, merisoare, nuci, ciocolata alba. Ingrediente: 125 g unt inmuiat 125 g zahar brun 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie 300 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g merisoare 100 g nuci, tocate 100…

Read more »

Tort cu crema alba si nuci

Tort_cu_crema_alba_si_nuciTort cu crema alba si nuci din: cartofi dulci, faina, zahar brun, cuisoare, scortisoara, ulei de masline, oua, curmale, nuci, zahar pudra, unt, sirop de artar. Ingrediente: pentru blat: 175 g cartofi dulci, curatati de coaja si razuiti 225 g faina cu factor de crestere 150 g zahar brun 1 lingurita cuisoare macinate 1 lingurita…

Read more »

Briose crocante cu mere si mure

Briose_crocante_cu_mere_si_mureBriose crocante cu mere si mure din: unt, zahar tos, faina cu factor de crestere, oua, sos de mure, mere acrisoare, afine, zahar brun, faina integrala, fulgi de cereale. Ingrediente: 150 g unt inmuiat plus un cub 225 g zahar tos 250 g faina cu factor de crestere, plus 1 lingura 3 oua, batute 100…

Read more »

Stridii la grătar

Stridii_la_gratarStridii la grătar din: stridii, lamaie, sare, piper, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: cate o duzina de stridii de persoana lamaie sare piper alb proaspat macinat ulei de masline extravirgin     Mod de preparare: Inainte de a le găti, stridiile trebuie reintroduse în mediul lor natural (sau unul cât mai apropiat cu putinţă). Odată…

Read more »

Reteta zilei: Noodles cu legume

Noodles_cu_legume_05Noodles cu legume din: ardei grasi, usturoi, ulei de masline, ciuperci, mazare, fasole edamame, sos de peste, limeta, sare, piper, noodles, ceapa verde.   Ingrediente: 2 ardei grasi roșii 4 catei de usturoi 2 cutii de lapte de cocos 2 lingurite de ulei de masline ciuperci feliate 1 cana de mazare 1 cana fasole edamame…

Read more »

Somn cu sos tropical

Peste_8Somn cu sos tropical din: somn, nectar de mango, gem de caise, zeama de lime, miere, ardei iute, ghimbir, chimen, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somn 1 cana nectar de mango 1/4 cana gem de caise 3 linguri zeama de lime 3 linguri miere 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat marunt…

Read more »

Chefal cu legume si tarhon

Peste_6Chefal cu legume si tarhon din: chefal, zucchini, ardei gras, ceapa rosie, morcov, ulei, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 2 pesti chefal nu prea mari, curatati de solzi si intestine 1 zucchini mic, taiat julien 1 ardei gras rosu, mai mic, taiat fasii subtiri 1/4 cana ceapa rosie, taiata pestisori 1 morcov, taiat julien 1 lingura…

Read more »

Salata de ton la gratar cu mango

Salata_de_ton_la_gratar_cu_mangoSalata de ton la gratar cu mango din: ulei de masline, zeama de limeta, patrunjel, menta, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, salata, mango, alune, castravete, ardei gras, ton, avocado. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline o lingura si jumatate de zeama de limeta o lingura si jumatate de patrunjel tocat o lingura de…

Read more »

Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei

Peste_8Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei din: crap, sos tabasco, sare, piper, ardei capia, rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi, otet din vin rosu, ulei. Ingrediente: 4 bucati de crap (150-200 g fiecare) 1 lingurita sos tabasco sare piper proaspat macinat sos picant: 4-5 ardei capia rosii, mari 4 rosii mari 2 linguri…

Read more »

Alimentatia sanatoasa (Diete sanatoase)

Dieta2Cand se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea a diferite alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat fiecarui individ. Uneori…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute grecesti cu sos tzatziki

Chiftelute_grecesti_cu_sos_tzatziki_08Chiftelute grecesti cu sos tzatziki din: carne de vita, ceapa rosie, usturoi, rosie, scortisoara, ienibahar, piper cayenne, cuisoare, parmezan, branza feta, pesmet, ou, iaurt, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar.   Ingrediente: 1 kg de carne de vita, tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 rosie tocata 1 lingurița scorțișoara…

Read more »

1 comentariu

  1. Vreau si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.