Retete delicioase: Pacheţele cu crabi şi creveţi

Printeaza

O reteta de Pacheţele cu crabi şi creveţi din: creveti fierti, chives, carne de crab, smantana, foid e aluat, ulei de masline, ghimbir, ananas, zahar brun, praf de chilli, otet de orez, amidon de arorut, frunze de nasturel si fire de chives.

Ingrediente:Retete_delicioase_Pachetele_cu_crabi_si_creveti

  • 150 g creveţi fierţi, decorticaţi, decongelaţi dacă au fost congelaţi
  • 2 linguri chives, tocate
  • 100 g carne de crab proaspătă sau din conservă, scursă
  • 3 linguri smântână dulce semidegresată
  • piper negru
  • 8 foi de aluat pentru patiserie, cu dimensiuni de 18×31 cm
  • 1 lingură ulei de măsline

pentru sos:

  • 25 g ghimbir conservat în sirop, scurs şi tăiat în bucăţele mici
  • 1 lingură sirop în care s-a conservat ghimbirul
  • 2 rondele de ananas din conservă, scurse şi tăiate bucăţi mici
  • 20 g zahăr brun
  • un vârf de cuţit praf de chilii
  • 1 lingură oţet de orez, de vin alb ori de cidru
  • 1/2 linguriţă amidon de arorut

ornare:

  • câteva frunze de năsturel şi fire de chives proaspete

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 220°C. Creveţii se taie în bucăţi cât mai mari, apoi se pun într-un castron.

Se adaugă peste ei chives, carnea de crab şi smântână. Potriviţi de piper.

Se unge o foaie de aluat cu puţin ulei. Se întinde a doua foaie peste prima şi se unge şi aceasta cu ulei, apoi se taie pe lung astfel încât să se obţină 2 fâşii lungi, cu grosimea a două foi.

Se împarte amestecul de crab în 8 porţii egale.

Se pune o porţie la capătul din dreapta jos al fâşiei, iar apoi se împătureşte colţul din dreapta peste umplutură, încât să se formeze un triunghi. Se continuă împachetarea în unghi drept până se sfârşeşte fâşia de aluat, închizând astfel umplutura în mai multe straturi de aluat.

Se fac încă 7 pacheţele, procedând la fel, folosind câte 2 fâşii de aluat pentru fiecare pacheţel.

Se pun pacheţelele pe o tavă, se ung cu restul de ulei şi se coc în cuptor; punând tava pe mijloc, 0-25 de minute până când aluatul devine auriu şi crocant.

Itre timp se prepară sosul. Se pun toate ingredientele într-o cratiţă, mai puţin arorutul. Peste ele se adaugă 150 ml apă.

Se pune cratita pe foc potrivit şi se încălzeşte până când amestecul fierbe, apoi se reduce flacăra la minim şi se lasă să fiarbă încet 5 minute.

Se amestecă arorutul cu 2 linguriţe de apă rece, se adaugă peste sos şi se fierbe, amestecând continuu, până când sosul se îngroaşă. Se reduce flacăra, se acoperă şi se menţine călduţ.

Pentru a servi, se aranjează câte 2 pacheţele pe fiecare farfurie şi se ornează cu frunze de năsturel şi fire de chives. Se toarnă sosul în patru castronaşe ce se aşază lângă farfurii.

Pacheţele cu crabi şi creveţi

Retete_delicioase_Pachetele_cu_crabi_si_creveti

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.