Retete delicioase: Oua umplute

Printeaza

O reteta delicioasa de oua umplute cu: gogosari, mustar, zeama de lamaie, pate dOua umplutee pasare, ulei, salata verde, ceapa verde, sare.

Ingrediente:

  • 6 ouă proaspete
  • 1 gogoşar
  • 1 linguriţă de muştar
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 100 g de pate de pasăre
  • 100 ml de ulei
  • 6 frunze de salată
  • frunze de ceapă verde
  • sare

Mod de preparare:

Se fierb 5 ouă. Intre timp, se spală frunzele de salată, ceapa verde şi gogoşarul. Se aranjează câte trei frunze de salată pe câte o farfurioară.

Frunzele de ceapă verde se taie pe lung, fâşii.

Ouăle se curăţă, se taie jumătăţi şi se lasă la răcit. Se scoate gălbenuşul din opt jumătăţi şi se pune

într-un castronel, în care se amestecă cu pateul. Pentru prepararea maionezei, două gălbenuşuri se pun într-un vas alături de gălbenuşul crud de ou, o linguriţă de muştar şi o linguriţă cu zeamă de lămâie. Se amestecă folosind un mixer şi adăugând ulei treptat.

Jumătate din maioneză se combină cu gălbenuşurile fierte şi pateul, apoi se umplu jumătăţile de albuşuri. Deasupra, se acoperă cu un strat subţire de maioneză.

Se decorează cu frunze de ceapă şi bucăţele de gogoşar, apoi se aşază pe farfurii, peste salată. Alături, se pun fâşii de gogoşar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.