Retete delicioase: Ostropel de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de ostropel de pui, pulpa de rosii, ulei, usturoi, vin alb, busuioc, ciuperci, sare, piper.
- 2 bucăţi piept de pui
- 350 ml pulpă de roşii
- 3 linguri ulei
- 3 căţei de usturoi
- 200 ml vin alb sec
- 1 lingurita busuioc
- 100 g ciuperci din conserva
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie piepţii de pui în două, se pudrează cu sare şi piper, după gust, şi se prăjesc, sub capac, până se rumenesc pe toate părţile. Se toarnă peste carne vinul şi se lasă să fiarbă, fără capac, până se evaporă lichidul.
Se scoate carnea deoparte, păstrându-se caldă.In sosul rămas, se i adaugă pulpa de roşii, ciupercile, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până scade. Se adaugă carnea, busuiocul, usturoiul zdrobit şi se lasă să fiarbă încă 5 minute. Se serveşte cald.
Pofta buna!