Retete delicioase: Curcan umplut
PrinteazaO reteta delicioasa de curcan umplut cu: slanina, salvie, lamaie, mere, usturoi, miere, bere, sare, piper.
- un curcan de 3 kg
- 250 g slănină, două linguri de untură
- o linguriţă de salvie uscata
- o lămâie
- 6 mere
- doi căţei de usturoi
- o lingură de miere de albine
- 150 ml bere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă curcanul, se spală, iar pulpele şi pieptul se împănează cu slănină. Pe dinăuntru se tapetează cu sare, piper şi salvie mărunţită bine. Curcanul se umple cu două mere, o lămâie şi căţeii de usturoi.
Se aşază apoi în tavă, se unge cu untură, se toarnă un pahar cu 250 ml apă şi se bagă la cuptor, unde se ţine la foc domol, circa două ore şi jumătate. în ultima jumătate de oră carnea se unge periodic cu berea amestecată cu mierea de albine.
Cele 4 mere rămase se curăţă, se taie în felii şi se aşază în jurul curcanului. Mâncarea este gata atunci când carnea s-a rumenit uniform şi furculiţa pătrunde uşor în ea.
Pofta buna!