Retete delicioase: Corabioare
PrinteazaO reteta delicioasa de corabioare cu: branza dulce, oua, iaurt, unt, marar, faina, praf de copt, sare, zahar.
- 400 g brânză dulce
- 6 ouă
- 125 g iaurt
- 1 lingură cu unt
- mărar
Ingrediente aluat:
- 250 g iaurt
- 1 ou
- 280 g făină
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- 1 linguriţă cu sare
- 1/2 linguriţă cu zahăr
Mod de preparare:
Bate iaurtul cu oul, toarnă peste făina amestecată cu praful de copt, sarea şi zahărul. Frământă până obţii un aluat. împarte-l în patru bucăţi şi lasă-le să crească 30 de minute, între timp, zdrobeşte brânza dulce şi amestec-o uşor cu untul topit.
Incorporează iaurtul bătut cu două ouă şi câteva fire de mărar tocate fin. Intinde bucăţile de aluat în formă de dreptunghi. Repartizează în mijloc compoziţia de brânză.
Uneşte capetele ridicând uşor de margini, aşa încât să obţii o corăbioară. Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie.
Coace-le 35-40 de minute, înainte cu zece minute, sparge în fiecare corăbioară câte un ou. Serveşte-le fierbinţi!
Pofta buna!