Retete delicioase: Ciuperci umplute
PrinteazaO reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, ceapa, morcovi, ulei, vin, suc de rosii, faina, lamaie, cascaval, marar, patrunjel, sare si piper.
- 10-16 ciuperci mijlocii
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 ceaşcă mijlocie ulei
- 1 pahar mic vin
- 1 pahar suc de roşii
- 1 linguriţă făină
- 1/2 lămâie
- felii de caşcaval
- mărar şi pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală ciupercile cu atenţie, scoate-le codiţele, înlătură partea care a stat în pământ şi arunc-o. Toacă partea rămasă şi ciupercile mici sau lovite şi amestecă-le cu morcovii şi ceapa tocate. Căleşte totul în jumătate din ulei.
Amestecă în vas din când în când, sărează şi piperează, după gust. Desfa faina în 2 linguri cu suc de roşii, subţiază cu restul de suc, adaugă vinul alb şi fierbe la foc mic, până când scade tot lichidul.
Alege ciupercile cu pălării mari, mai spală-le o dată, pune-le în tava unsă cu ulei şi introdu-le în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. Scoate tava şi umple ciupercile cu amestecul de legume. Stropeşte-le cu lămâie, acoperă-le cu felii de caşcaval, presară-le cu verdeaţă tocată şi aşază tava în cuptor pentru alte 15 minute. Serveşte ciupercile cu pâine prăjită şi garnitură de cartofi prăjiţi.
Ciuperci umplute
Pofta buna!