Retete delicioase: Ciuperci umplute

Printeaza

O reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, ceapa, morcovi, ulei, vin, suc de rosii, faina, lamaie, cascaval, marar, patrunjel, sare  si piper.

Ingrediente:Ciuperci umplute

  • 10-16 ciuperci mijlocii
  • 1  ceapă
  • 2   morcovi
  • 1 ceaşcă mijlocie ulei
  • 1 pahar mic vin
  • 1 pahar suc de roşii
  • 1 linguriţă făină
  • 1/2 lămâie
  • felii de caşcaval
  • mărar şi pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală ciupercile cu atenţie, scoate-le codiţele, înlătură partea care a stat în pământ şi arunc-o. Toacă partea rămasă şi ciupercile mici sau lovite şi amestecă-le cu mor­covii şi ceapa tocate. Căleşte totul în jumătate din ulei.

Amestecă în vas din când în când, sărează şi piperează, după gust. Desfa faina în 2 linguri cu suc de roşii, subţiază cu restul de suc, adaugă vinul alb şi fierbe la foc mic, până când scade tot lichidul.

Alege ciupercile cu pălării mari, mai spală-le o dată, pune-le în tava unsă cu ulei şi introdu-le în cupto­rul preîncălzit pentru 15 minute. Scoate tava şi umple ciupercile cu amestecul de legume. Stropeşte-le cu lămâie, acoperă-le cu felii de caşcaval, presară-le cu ver­deaţă tocată şi aşază tava în cuptor pentru alte 15 minute. Serveşte ciupercile cu pâine prăjită şi garnitură de cartofi prăjiţi.

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.