Retete delicioase: Chiftelute marinate

Printeaza

O reteta de chiftelute marinate din: carne tocata, ceapa, morcovi, cartof, telina, rosie, cimbru, ulei, verdeata, faina, ou, sare, piper si tarhon.

Ingrediente:Chiftelute marinate

  • 1/2 kg carne tocată
  • 2 cepe
  • 2   morcovi
  • 1 cartof
  • 1 ţelină
  • 1 roşie sau 1 lingură cu bulion de roşii
  • cimbru mărunţit
  • 1 cană ulei
  • 2-3 legături verdeaţă
  • 3  linguri faină sau pesmet
  • 1  ou
  • sare
  • piper măcinat

pentru sosul marinat:

  • piper boabe
  • 2  linguri bulion de roşii
  • 1  pahar apă
  • 2  linguri tarhon tocat sau mărar tocat
  • 1 lingură făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă bine carnea tocată cu legumele (cepele, mor­covii, cartoful, ţelina, 1 roşie) spălate, curăţate şi trecute pe râzătoare.

Condimentează amestecul cu sare, piper măcinat, cimbru mărunţit şi verdeaţă tocată (pătrunjel, frunze de ţelină, mărar, busuioc, tarhon — orice fel de ver­deaţă ai în casă), după gust.

Adaugă un ou şi frământă amestecul cu mâna. Când amestecul este omogen, rupe bile potrivit de mari, rotunjeşte-le cu mâna şi trece-le prin faină sau pesmet.

Incinge uleiul într-un ceaun sau un tuci şi prăjeşte chiftelele, după care scoate-le pe şerveţele absorbante.

Pentru sos, amestecă: bulionul de roşii cu 1 pahar de apă şi cu făina. Pune-l într-o cratiţă şi lasă-l să fiarbă la foc mic, amestecând încontinuu, circa 5-10 minute.

Sărează, după gust, adaugă tarhonul, boabele de piper, pune chif­telele şi mai lasă-1 pe foc câteva minute. Serveşte mâncarea caldă, lângă piure de cartofi sau legume fierte.

Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.