Retete delicioase: Chiftelute de dovlecei
PrinteazaO reteta de chiftelute de dovlecei din: cartofi rosii, morcovi, dovlecei, marar, ceapa verde, oua, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, ulei si cascaval.
- 250 g cartofi roşii
- 250 g morcovi
- 450 g dovlecei
- 3 fire mărar
- 1/2 legătură ceapă verde
- 2 ouă
- 100 g făină
- 2 linguri amidon
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 3 linguri ulei
- 100 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii şi se taie jumătăţi; se scobesc de seminţe cu o linguriţă. Se dau cartofii, morcovii şi dovleceii pe răzătoarea mare. Se toacă mărarul, iar ceapa verde se taie rondele. Se stoarce amestecul de legume rase. Se adaugă ouăle bătute, făină, amidon şi verdeaţă; se amestecă bine. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se încing într-o tigaie porţii succesive de ulei şi se prăjesc chiftelute din amestecul de legume. Se ia cu lingura câte o porţie de amestec, se aşază în ulei încins şi se aplatizează cu dosul lingurii. Se prăjesc chifteluţele 3-5 min., apoi se întorc şi se mai prăjesc cca 3-5 min. şi pe partea cealaltă.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Chifteluţele se scot din tigaie şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară deasupra caşcaval şi se gratinează la cuptor cca 5-10 min., până ce se topeşte caşcavalul. Se presară verdeaţă tocată.
Chiftelute de dovlecei
Pofta buna!