Retete delicioase: Chiftelute de dovlecei

Printeaza

O reteta de chiftelute de dovlecei din: cartofi rosii, morcovi, dovlecei, marar, ceapa verde, oua, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, ulei si cascaval.

Ingrediente:Chiftelute de dovlecei

  • 250 g cartofi roşii
  • 250 g morcovi
  • 450 g dovlecei
  • 3 fire mărar
  • 1/2 legătură ceapă verde
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 2 linguri amidon
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 3 linguri ulei
  • 100 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii şi se taie jumătăţi; se scobesc de seminţe cu o linguriţă. Se dau cartofii, morcovii şi dovleceii pe răzătoarea mare. Se toacă mărarul, iar ceapa verde se taie rondele. Se stoarce amestecul de legume rase. Se adaugă ouăle bătute, făină, amidon şi verdeaţă; se amestecă bine. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.

Se încing într-o tigaie porţii succesive de ulei şi se prăjesc chiftelute din amestecul de le­gume. Se ia cu lingura câte o porţie de amestec, se aşază în ulei încins şi se aplatizează cu dosul lingurii. Se prăjesc chifteluţele 3-5 min., apoi se întorc şi se mai prăjesc cca 3-5 min. şi pe partea cealaltă.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Chifteluţele se scot din tigaie şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară deasupra caşcaval şi se gratinează la cuptor cca 5-10 min., până ce se topeşte caşcavalul. Se presară verdeaţă tocată.

Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.