Retete delicioase: Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie

Printeaza

O reteta de chiftelute cu sos de capere si lamaie din: chifla, lapte, file de sardine, ceapa, unt, patrunjel, amestec de carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare, piper, supa, faina, capere, vin, galbenusuri si smantana.

Ingrediente:Retete_delicioase_Chiftelute_cu_sos_de_capere_si_lamâie

  • 1 chifla veche de 1 zi
  • 125 ml lapte caldut
  • 2 bucati file de sardine
  • 2 cepe medii
  • 5 lingurite unt
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 600 g amestec de carne tocata
  • 1 ou
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • 350 ml supa
  • 20 g faina
  • 3 linguri capere
  • 125 ml vin alb sec
  • 2 galbenusuri
  • 125 g smantana

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi chifla în laptele călduţ.Tocaţi ceapa şi sardelele şi căliţi-le într-o linguriţă de unt.

Stoarceţi chifla şi frământaţi-o cu pătrunjelul, carnea tocată, oul, sardelele, coaja de lămâie, sarea şi piperul.

Formaţi 12 chifteluţe. Fierbeţi-le cca 10 min. în supă, scoateţi-le.

Căliţi făina în restul de unt 2-3 min.

Adăugaţi supa şi fierbeţi 2 min. Adăugaţi caperele, vinul, sarea, piperul şi puţină zeamă de lămâie.

Bateţi ouăle cu smântână, încorporaţi-le în sos şi condimentaţi-l.

Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie

Retete_delicioase_Chiftelute_cu_sos_de_capere_si_lamâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.