Retete delicioase: Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie
PrinteazaO reteta de chiftelute cu sos de capere si lamaie din: chifla, lapte, file de sardine, ceapa, unt, patrunjel, amestec de carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare, piper, supa, faina, capere, vin, galbenusuri si smantana.
- 1 chifla veche de 1 zi
- 125 ml lapte caldut
- 2 bucati file de sardine
- 2 cepe medii
- 5 lingurite unt
- 4 linguri patrunjel tocat
- 600 g amestec de carne tocata
- 1 ou
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- sare
- piper
- 350 ml supa
- 20 g faina
- 3 linguri capere
- 125 ml vin alb sec
- 2 galbenusuri
- 125 g smantana
Mod de preparare:
Inmuiaţi chifla în laptele călduţ.Tocaţi ceapa şi sardelele şi căliţi-le într-o linguriţă de unt.
Stoarceţi chifla şi frământaţi-o cu pătrunjelul, carnea tocată, oul, sardelele, coaja de lămâie, sarea şi piperul.
Formaţi 12 chifteluţe. Fierbeţi-le cca 10 min. în supă, scoateţi-le.
Căliţi făina în restul de unt 2-3 min.
Adăugaţi supa şi fierbeţi 2 min. Adăugaţi caperele, vinul, sarea, piperul şi puţină zeamă de lămâie.
Bateţi ouăle cu smântână, încorporaţi-le în sos şi condimentaţi-l.
Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie
Pofta buna!