Retete delicioase: Chiftele marinate
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele marinate din: fleica de porc, oua, paine, ceapa, usturoi, faina, marar, patrunjel, sare, ulei, rosii, unt, otet, zahar foi de dafin si piper.
- 1 kg fleică de porc
- 2 ouă
- 3 felii de pâine
- 3 cepe
- 5 căţei de usturoi
- 2 linguri cu făină
- 1legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- ulei
pentru sos:
- 500 g roşii
- 1 lingură cu unt
- 1 lingură cu oţet
- 1 linguriţă cu zahăr
- sare
- 2 foi de dafin
- 10 boabe de piper
Mod de preparare:
Dă carnea de porc prin maşina de tocat, împreună cu feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse.
Adaugă ouăle, verdeaţa tocată, sare, ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat. Modelează chiftele potrivit de mari. Trece-le prin făină şi prăjeşte-le în ulei.
Opăreşte, decojeşte şi dă roşiile pe râzătoare. Topeşte untul, adaugă sosul de roşii şi un praf de sare.
Lasă să dea în câteva clocote, pune zahărul, oţetul, foile de dafin şi boabele de piper. Adaugă chiftele gata prăjite şi lasă câteva minute pe foc.
Aromatizează cu puţin pătrunjel tocat.
Chiftele marinate
Pofta buna!