Retete delicioase: Caltaboş

Printeaza

O reteta delicioasa de caltabos din: carne grasa, maruntaie de porc, ceapa, intestine de porc, untura, usturoi, ienibahar, sare si piper.

Ingrediente:Caltaboş

  • 1 kg carne grasă
  • 1 kg măruntaie de porc
  • 300 g ceapă
  • 1 pahar cu orez intestine groase de porc
  • 1 lingură untură
  • 2-4 căţei usturoi
  • 1/2 linguriţă ienibahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală măruntaiele de porc şi pune-le la fiert pentru 15 minute, după care aruncă apa.Spală carnea, usuc-o şi trece-o prin maşina de tocat. Amestecă măruntaiele tocate cu carnea tocată, adaugă ceapa călită în puţină untură proaspătă (sau amestec-o cu slă­nină tocată şi las-o în tigaie 4-5 minute) şi orezul fiert separat şi scurs.

Frământă amestecul cu 1 lingură de sare, 1 linguriţă de piper măcinat, usturoiul pisat şi ienibaharul. Dacă e prea vârtos, subţiezi amestecul cu apă caldă. Intoarce intestinul gros pe dos, răzuieşte-1 cu lama cuţitului, spală-l în multe ape şi freacă-l uşor cu mălai şi cu sare grunjoasă.

Umple intestinul cu amestecul de carne, fără să-1 îndesi, leagă-1 cu sfoară din 20 în 20 de cm şi pune-1 la fiert într-un vas mare pe trei sferturi plin cu apă fierbinte.

Fierbe la foc mic, 40 minute, înţeapă locurile umflate şi urmăreşte lichidul care iese din caltaboş: dacă este albicios, caltaboşul este fiert. Scoate caltaboşii (dacă ai făcut din mai multe intestine) în vas cu apă rece, scurge-i, lasă-i la zvântat o noapte.

Serveşte-i tăiaţi felii groase, ca aperitiv sau ca fel de mâncare principal, lângă salată de murături.

Caltaboş

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.