Retete delicioase: Baclava

Printeaza

O reteta delicioasa de baclava din: faina, apa, ulei, sare, nuca, pesmet, zahar cu aroma de vanilie, miere, lamaie, fistic.

Ingrediente foi:Baclava

  • 400 g făină
  • 150 ml apă
  • 25 ml ulei
  • 1 linguriţă sare

Ingrediente umplutura:

  • 250 g miez de nucă
  • 30 g pesmet

Ingrediente sirop:

  • 200 g zahăr cu aromă de vanilie
  • 100 g miere
  • 1 lămâie mare
  • 250 ml apă

Ingrediente decor:

  • 100 g fistic

Mod de preparare:

Se cerne făina pe planşetă, se face o adânci- i-tură în mijloc, unde se toarnă apa în care s-a dizolvat sarea. Se amestecă cu o lingură până când se încorporează toată făina, apoi se fră­mântă cu mâna, adăugând treptat uleiul până când devine un aluat consistent şi elastic.

Se întinde aluatul în foi subţiri de ştrudel. Se aşază o foaie în tavă, se unge cu ulei, se adaugă alte două foi unse fiecare cu ulei.

Se presară cu nucă măcinată, amesteca­tă cu pesmet. Se repetă operaţiunea cu alte 6 foi unse cu ulei, se presară cu res­tul de nucă şi pesmet şi se termină cu în­că 2-3 foi unse cu ulei.

Se lasă tava la rece 30 de minute, apoi se porţionează, cu un cuţit foarte bi­ne ascuţit, dreptunghiuri cu laturile de 3/6 cm. Se introduce tava în cuptorul bi­ne încins şi se coace circa 50 de minute.

Nu se deschide uşa cuptorului în prime­le 30 de minute, după care se mai redu­ce focul, pentru a se usca baclavaua. Se fierbe separat zahărul cu apa şi mierea, se adaugă coaja şi zeama de lămâie şi se lasă să se răcorească puţin. Se toarnă peste prăjitură în momentul în care este scoasă din cuptor.

După ce siropul este absorbit de pră­jitură, se serveşte decorată cu fistic măcinat.

Baclava

Baclava

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.