Retete delicioase: Aperitiv

Printeaza

O reteta delicioasa de paeritiv din: margarina, faina, smantana, bicarbonat, piept de pui, verdeata, ciuperci, ceapa, maioneza si cascaval.

Ingrediente:Aperitiv

pentru aluat:

  • 500 g margarină
  • 4 căni de făină
  • 300 g smântână
  • bicarbonat (stins cu zeamă de lămâie sau oţet)

pentru umplutură:

  • 500 g piept pui
  • 6 ouă verdeaţă (mărar)
  • 700 g ciuperci (proaspete)
  • 2 cepe
  • 200 g maioneză
  • 200 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele pentru aluat şi frământati bine. Lăsaţi aluatul 1 oră la frigider. Pregătiti umplutura asa: Spălaţi ciupercile şi le curăţaţi. Prăjiţi ceapa tăiată mărunt. Fierbeţi pieptul de pui şi îl tăiaţi fâșii potrivite.

Fierbeţi ouăle, le curăţaţi, le tăiaţi mărunt şi le amestecaţi cu verdeaţa (mărarul). Scoateţi aluatul din frigider şi îl împărtiţi în 4 părti egale. Întindeţi 4 foi, cât o tavă mare, şi coaceţi separat fiecare foaie.

Înainte să puneţi foile în cuptor, le găuriţi cu furculita. Coaceţi foile rapid, 20 de minute maxim, la foc potrivit. După ce s-au copt foile, le lăsaţi la răcit.

Prima foaie o ungeţi cu maioneză şi puneţi prima umplutură, după aceea vine a doua foaie unsă cu maioneză şi aşezaţi a doua umplutură. Urmează cea de-a treia foaie şi a treia umplutură. Ultima foaie, la fel o ungeţi cu maioneză şi radeţi caşcaval. Puteţi orna cu măsline.

Înveliţi totul în folie alimentară şi ţineţi la frigider 12 ore. Puneţi o planşetă cu greutate peste aperitiv ca să se preseze şi să nu se rupă sau dezmembreze când tăiaţi.
Tăiaţi aperitivul în romburi potrivite sau în orice altă formă.

Aperitiv

Aperitiv

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.