Retete delicioase: Vinete murate

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete murate din: varza alba, telina, foi de vita, hrean si sare.

Ingrediente:Vinete murate

  • 1 varză albă
  • 2 rădăcini de ţelină
  • câteva foi de viţă
  • hrean
  • sare

pentru saramură:

  • 1 lingură sare la 1 l de apă

 

Mod de preparare:

Cureti vinetele şi le crestezi lon­gitudinal. Apoi pui vinetele la fiert timp de 2 minute în apă cu sare (1 lingură de sare la 1 l de apă). Opăreşti vinetele în apă doar cât să se înmoaie, apoi le scoţi şi le laşi 1-2 ore la scurs. între timp, prepari saramura în care vei mura vinetele: fierbi sarea cu apa timp de un minut.

Pentru umplutură, toci varza fin cu ţelina şi cu mor­covul ras, apoi freci varza pentru a se înmuia, cu o lingură de sare.

Vinetele, bine scurse, le umpli cu amestecul de varză, le înfăşori  în frunze de viţă şi le legi. Aşezi apoi vinetele umplute în borca­ne şi torni peste ele saramura. Borcanul cu vinetele murate tre­buie ţinut într-un loc călduţ în pri­ma săptămână, apoi se mută la răcoare.

Vinete murate

Vinete murate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.