Retete de Sarbatoare: Gratin de macrou afumat

Printeaza

O reteta de gratin de macrou afumat si cartofi din: cartofi, ceapa, unt, macrou, marar, smantana, supa de peste si crema de hrean.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Gratin_de_macrou_afumat_si_cartofi

  • 700g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe de 3cm
  • 1 ceapă mică, tăiată în felii subţiri
  • 25g de unt
  • 200g de macrou afumat
  • 2 linguri de mărar tocat
  • 150ml de smântână
  • 100ml supă de peşte, gata făcută
  • 2 linguriţe cremă de hrean

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Se pune la fiert într-o oală apă cu sare.

Când începe să fiarbă, se adaugă cartofii şi ceapa.

Se lasă să fiarbă 6-7 minute, până când devin aproape moi. Se scurg bine de apă.

Se unge cu puţin unt o formă de copt, apoi se aşază cartofii în ea.

Se rupe peştele în fâşii mari, aruncând pielea şi oasele.

Se aşază peştele printre cartofi, apoi se presară totul cu mărar.

Se bat bine smântâna, supa de peşte şi crema de hrean.

Se asezonează cu sare şi piper. Se toarnă peste cartofi.

Se aşază deasupra restul de unt şi se dă la cuptor 20-25 de minute, până când face o crustă aurie.

Se serveşte cu salată verde, dacă vrei.

Gratin de macrou afumat şi cartofi

Retete_de_Sarbatoare_Gratin_de_macrou_afumat_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.