Retete de Sarbatoare: Frigărui de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de frigarui de porc cu unt de arahide din: carne de porc file, sos chili, sos de soia, ulei, lapte de cocos, indulcitor, ceapa, usturoi si unt de arahide.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Frigarui_de_porc

  • 500 g de carne de porc file
  • 3 linguri de sos chili
  • 3 linguri de sos de soia
  • 4 linguri de suc de lămâie
  • 1 lingură de ulei
  • 250 ml de lapte de cocos
  • îndulcitor lichid
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 150 g de unt de arahide

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea de porc şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Tăiaţi-o fâşii subţiri pe lung.

Ames­tecaţi 1 lingură de sos chilii cu 1 lingură de sos de soia, 2 linguri de suc de lămâie, ulei, 125 ml de lapte de co­cos şi câteva picături de în­dulcitor.

Ungeţi fâşiile de carne cu acest amestec, acoperiţi-le şi lăsaţi-le 2 ore la frigider să se marineze.

Luaţi carnea din marinată, scurgeţi-o şi înfigeţi-o în forma unei armonice în câte o ţepuşă pentru frigăruie.

Prăjiţi frigăruile 6-8 minute într-o tigaie încinsă şi ungeţi-le din când în când cu restul marinatei.

Pentru sos, curăţaţi ceapa şi ustu­roiul şi tocaţi-le mărunt. Adăugaţi restul de sos chili şi căliţi-le uşor.

Puneţi şi restul de sos de soia, untul de arahide, sucul de lămâie şi laptele de cocos.

Adău­gaţi puţin îndulcitor şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit. Ser­viţi sosul alături de frigăruile preparate.

Frigărui de porc cu unt de arahide

Retete_de_Sarbatoare_Frigarui_de_porc

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.