Retete de Revelion: Sufleu cu oua si cascaval

Printeaza

Retete de Revelion: Sufleu cu oua si cascaval din: unt, oua, faina, lapte, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Sufleu cu oua si cascaval

  • 150 g unt
  • 125 g făină
  • 4 ouă
  • 50 ml lapte
  • 150 g caşcaval ras
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul într-o tigaie şi se adăugă făina, puţin câte puţin, amestecând continuu cu o lin­gură de lemn, pentru a se încorpora bine în unt.

Se lasă în continuare pe foc mic, aproximativ cinci-şase minute, con­tinuând amestecarea şi având grijă să nu prindă culoare. Se adaugă laptele călduţ, pentru a se obţine un fel de sos ceva mai consistent.

Continuând amestecatul, se încorporează dupa aceea şi caşcavalul ras şi, la final, gălbenuşurile de ou şi albuşurile bătute, separat, spumă tare.

Se unge cu unt vasul pentru pregătirea sufleurilor, se toarnă amestecul preparat şi se lasa la cuptor, la foc mic, aproximativ o jumătate de oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.