Retete de Revelion: Scrumbii cu usturoi
PrinteazaRetete de Revelion: Scrumbii cu usturoi din: scrumbii, sare, patrunjel, usturoi, ceapa, lamaie.
- 3 scrumbii mari sau 6 scrumbii mijlocii
- 1 linguriţă cu sare
- 10-12 tije de pătrunjel
- 6-8 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Curăţaţi scrumbiile de aripioare, tăiaţi cozile, goliţi-le şi spălaţi-le cu multă apă rece sau călduţă. Săraţi uşor şi lăsaţi peştele pe un prosop curat să se scurgă cel puţin 15 min.
Pe hârtie albă sau hârtie de copt, aşezaţi câte 2-3 tije de pătrunjel verde, usturoi tocat şi ceapă tocată. Aşezaţi câte 1 scrumbie pe fiecare foaie de hârtie pregătită, înfăşuraţi şi strângeţi capetele cu agrafe de metal.
Aşezaţi plicurile la rând într-o tavă fară apă sau grăsime, ţineţi tava în cuptorul cald 60 min, la foc potrivit. Serviţi scrumbiile lângă cartofi şi morcovi fierţi, peste care turnaţi sosul din plic.
Decoraţi cu felii de lămâie. Serviţi lângă vin alb.
Pofta buna!