Retete de Revelion: Sarmale de post cu ciuperci si orez

Printeaza

Retete de Revelion: Sarmale de post cu ciuperci si orez din: varza, orez, ciuperci, morcovi, ceapa, patrunjel, rosii, suc de rosii, sare, piper, busuioc, ulei.

Ingrediente:Sarmale de post cu ciuperci si orez

  • 1 varză mare crudă
  • 250 g orez
  • 500 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 legături de pătrunjel
  • 2 roşii
  • 1 cană cu suc de roşii
  • sare
  • piper boabe
  • 3-4 crenguţe de busuioc
  • 1 cană cu ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi varza de foile veştede, tăiaţi cotorul şi scoateţi foile mari pe rând, spălaţi-le şi puneţi-le în apă clocotită până când se înmoaie. Scoateţi-le, scurgeţi-le şi îndepărtaţi-le vinele tari, apoi tăiaţi-le bucăţi potrivit de mari.

Curăţaţi legumele. Răzuiţi cu un cuţit ascuţit morcovii, daţi-i pe râzătoare, înlăturaţi codiţele ciupercilor, scoateţi partea care a stat în pământ, spălaţi-le şi tocaţi-le mărunt, spălaţi pălăriile ciupercilor, tăiaţi-le felii.

Lăsaţi-le să se scurgă, curăţaţi cepele şi tocaţi-le mărunt, culegeţi frun­zele de pe tijele de pătrunjel şi tocaţi-le mărunt, decojiţi roşiile şi tăiaţi-le felii mici.

Turnaţi uleiul într-o cratiţă mare, în care puneţi legumele să se călească 10-15 minute ceapa, morcovii daţi pe râzătoare, ciupercile şi codiţele tocate.

După ce s-au înmuiat, adăugaţi roşiile tocate, orezul ales şi spălat şi verdeaţa tocată. Lăsaţi încă 10 minute pe foc mic pentru ca să se amestece aromele, săraţi şi piperaţi, amestecaţi bine şi trageţi vasul de pe foc.

După ce amestecul de orez, ciuperci şi legume s-a răcit, faceţi sarmale potrivit de mari, pe care le aşezaţi în oală adâncă (după ce aţi pus pe fundul oalei varză crudă tocată), umpleţi oaila cu apă şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 30 min.

Adăugaţi sucul de roşii, boabele de piper şi crenguţele de busuioc, cărora le faceţi loc printre sar­male, acoperiţi oala cu foi de varză şi continuaţi fierberea.

Foile de varză se pun după ce sarmalele s-au aşezat la locul lor după primele clocote. Fierbeţi încă 60 minute pe foc mic, apoi scădeţi în cuptor alte 20 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.