Retete de Revelion: Sandvisuri
PrinteazaSandvisuri
Ungeţi felii de pâine subţiri, fără coajă, cu foarte puţin unt şi completaţi cu garnituri variate, cum ar fi:
- o felie de roşie, o rondea de ou fiert şi o jumtate de măslina
- 1-2 sardele bine scurse de ulei şi o felioară de lămâiie
- ociupercuţă friptă pe tavă, stropită cu zeamă de lămaâie, sărată şi piperată după gust
- o felie de jambon afumat şi fiert, cu castraveciori
- o felie de roşie, file de scrumbie sau hering rulat pe o măslină
- o felie de ficat fript şi castraveciori acri
- brânză de vaci combinată cu brânză telemea ptuţin sărată şi mărar tocat
- o felie de lebăr şi o rondea de ou fiert
- şuncă tocată mărunt, frecată cu unt
- pastă de peşte cu maioneză
- ciuperci călite, combinate cu maioneză, ceapă şi piper
- sardele zdrobite, frecate cu margarină, muştar, piper, ceapă rasă şi zeamă de lămâie
- pateu de ficat combinat cu unt, ceapă, piper, ou fierrt şi puţină smântână
- cornuri tăiate pe jumătate în care se pun cârnăciori prăjiţi şi se dau pentru cinci minute la cuptor
- brânză grasă de vaci combinată cu jumătate cantitate telemea, cu mărar verde sau cu frunze de ţelină tocate fin
Pofta buna!