Retete de Revelion: Salata de telina si piept de pui
PrinteazaRetete de Revelion: Salata de telina si piept de pui din: piept de pui, telina, mar, lamaie, gogosari, sare, ulei, patrunjel, iaurt.
- 1 piept de pui fiert
- 2 ţeline mijlocii
- 1 măr
- 1/2 lămâie
- 2 gogoşari muraţi
- sare
- 1 gălbenuş fiert
- 1 cană cu ulei
- 1 lingură cu muştar
- 2 tije de pătrunjel
- 2-3 linguri cu iaurt sau smântână
Mod de preparare:
Spălaţi si curăţaţi ţelinele şi mărul, apoi daţi pe răzătoarea mare o ţelină şi mărul decojit, stropiţi cu zeamă de lămâie, terminaţi cu ţelina rămasă.
Amestecaţi in castron adânc ţelina şi mărul şi turnaţi peste amestec 1/2 din maioneză.
Faceţi maioneza din gălbenuşul fiert dat pe răzătoarea mică, amestecat cu muştar şi frecat cu ulei pus câte puţin. Lucraţi cu lingura de lemn mişcând-o într-un singur sens.
Săraţi puţin, subţiaţi cu iaurt sau smântână. Tăiaţi pieptul de pui cuburi mici, amestecaţi cu ţelina şi cu gogoşarii tăiaţi felii subţiri. Adăugaţi restul de maioneză.
Omogenizaţi, neteziţi cu lama cuţitului amestecul, decoraţi cu tije de pătrunjel spălate şi uscate în şerveţel. Lăsaţi la rece.
Serviţi salata ca aperitiv sau ca fel de mâncare lângă pâine neagră si vin alb.
Pofta buna!