Retete de Revelion: Salata de conopida cu maioneza si marar

Printeaza

Retete de Revelion: Salata de conopida cu maioneza si marar din: conopida, oua, mustar, ulei, gogosar, sare, patrunjel, lamaie.

Ingrediente:Salata de conopida cu maioneza si marar

  • 1 conopidă mijlocie
  • 2 ouă fierţi
  • 2 linguri cu muştar
  • 250 ml ulei
  • 1 gogoşar murat
  • sare
  • 2 tije de pătrunjel
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi conopida de frunze şi de cotor, lăsaţi-o în apă cu sare 15 min, apoi fierbeţi-o în apă cu sare 15 min. Decojiţi ouăle şi păstraţi albuşul, iar gălbenu­şul – dat pe răzătoarea mică – amestecaţi-l bine cu muştarul.

Săraţi uşor ameste­cul, subţiaţi cu ulei turnat câte puţin. Faceţi o maioneză tare, subţiaţi cu zeamă de lămâie.

Scurgeţi conopida, treceţi-o într-un castron adânc şi amestecaţi cu jumătate de gogoşar tocat.

Puneţi maioneza în castron, amestecaţi uşor cu buchetele de cono­pidă, neteziţi amestecul cu lama cuţitului şi decoraţi cu rondele de gogoşar murat şi felii subţiri de albuş.

Aşezaţi tijele de pătrunjel deasupra, lăsaţi salata la rece. Serviţi salata ca aperitiv, cu felii subţiri de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.