Retete de Revelion: Salata de conopida cu maioneza si marar
PrinteazaRetete de Revelion: Salata de conopida cu maioneza si marar din: conopida, oua, mustar, ulei, gogosar, sare, patrunjel, lamaie.
- 1 conopidă mijlocie
- 2 ouă fierţi
- 2 linguri cu muştar
- 250 ml ulei
- 1 gogoşar murat
- sare
- 2 tije de pătrunjel
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi conopida de frunze şi de cotor, lăsaţi-o în apă cu sare 15 min, apoi fierbeţi-o în apă cu sare 15 min. Decojiţi ouăle şi păstraţi albuşul, iar gălbenuşul – dat pe răzătoarea mică – amestecaţi-l bine cu muştarul.
Săraţi uşor amestecul, subţiaţi cu ulei turnat câte puţin. Faceţi o maioneză tare, subţiaţi cu zeamă de lămâie.
Scurgeţi conopida, treceţi-o într-un castron adânc şi amestecaţi cu jumătate de gogoşar tocat.
Puneţi maioneza în castron, amestecaţi uşor cu buchetele de conopidă, neteziţi amestecul cu lama cuţitului şi decoraţi cu rondele de gogoşar murat şi felii subţiri de albuş.
Aşezaţi tijele de pătrunjel deasupra, lăsaţi salata la rece. Serviţi salata ca aperitiv, cu felii subţiri de pâine prăjită.
Pofta buna!