Retete de revelion: Rata cu masline

Printeaza

Rata cu masline din: rata, unt sau untura, ceapa, faina, pasta de tomate, masline, sare.

Ingrediente:Retete de revelion: Rata cu masline

  • o raţă mijlocie
  • o lingură de unt sau untură
  • 4 cepe
  • 1 linguriţă de făină
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 200 g măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Raţa se taie bucăţi care prăjesc cu o jumătate de lingură de grăsime, iar dacă raţa este grasă, se pune fără grăsime în cratiţă, deoarece lasă singură grăsime.

Se adaugă câte puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Ceapa se taie felii subţiri şi se rumeneşte cu o jumătate de lingură de grăsime.

Se adaugă făina, se stinge cu puţină apă. Acest sos se toarnă în vasul în care s-a prăjit raţa. Se potriveşte de sare şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc potrivit.

Se adaugă pasta de tomate şi, când raţa este aproape fiartă, se pun măslinele, fierte separrat în apă timp de 10 minute. Se lasă să mai dea câteva clocote. Aceeaşi mâncare se poate pregăti cu ulei şi se serveşte rece.

La fel se pregăteşte şi gâscă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.