Retete de revelion: Rata cu ciuperci

Printeaza

Rata cu ciuperci din: rata, ulei, usturoi, cimbru, dafin, vin, sare, piper, ciuperci, unt, smantana, rosii, mere, cimbru, dafin.

Ingrediente:Rata cu ciuperci

  • o raţă mare
  • 4 linguri ulei
  • usturoi
  • cimbru
  • foi de dafin
  • vin alb sec
  • sare
  • piper
  • o cutie de ciuperci conservate sau 1/4 kg ciuperci proaspete
  • o lingură de unt
  • o lingură de smântână

Garnitura:

  • 8 roşii sau 8 mere frumoase
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Raţa se prăjeşte bine, pe toate părţile, într-o cratiţă cu ulei încins, se adaugă mirodeniile, sarea, piperul, vinul şi 1/2 ceaşcă de apă. Se acoperă şi se fierbe înăbuşit 1-2 ore, turnând din când în când câte puţin amestec de vin cu apă.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, se adaugă ciupercile (cele proaspete se curăţă şi se fierb pe jumătate cu apă şi zeamă de lămâie, cele din conservă, doar se storc foarte bine).

In acest timp se pun într-un vas termorezistent roşiile sau merele cu unt şi mirodeniile, după gust, şi se coc.

Se scot şi se pune în mijloc raţa cu ciupercile. Deasupra se toarnă sosul de la friptură şi de la roşii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.