Rasol de vitel cu chimion si rosii din: rasol de viţel cu os, sare, piper, chimion, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, rosii, roşii pasate din conservă, vin alb, bulion de carne, usturoi, coajă de limâie, frunză de dafin, patrunjel, ou. Ingrediente: 300 g rasol de viţel cu os, cu măduvă sare, piper proaspăt măcinat 1/2 lingurita chimion 4 lingura ulei […]
Retete de Revelion: Rasol de viţel cu sos
PrinteazaO reteta de rasol de vitel cu sos din: carne de vitel, morcov, patrunjel, ceapa, faina, smantana si tarhon.
Ingrediente:
- 600 g carne de viţel
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 40 g făină
- 150 g smântână
- 1 legătură de tarhon
Mod de preparare:
Puneţi carnea la fiert în apă rece uşor sărată.
Îndepărtaţi spuma care se formează la începutul fierberii, apoi fierbeţi carnea până când se înmoaie. Curăţaţi, spălaţi şi fierbeţi legumele separat.
Dizolvaţi făina în 200 ml supă rece.
Încălziţi restul de supă, iar când dă în clocot, turnaţi făina dizolvată şi amestecaţi încontinuu, până se îngroaşă sosul.
La ultimele 2 – 3 clocote, adăugaţi smântâna şi tarhonul fin tocat şi omogenizaţi.
Porţionaţi carnea în felii groase de 1– 1 ½ cm.
O serviţi cu garnitura de legume şi cu sosul de tarhon.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rasol de vitel cu chimion si rosii
Rasol de vitel cu morcovi – gustos si usor de preparat
Rasol de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5 fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi 50 […]
Pofta buna!