Retete de Revelion: Rasol de viţel cu sos

Printeaza

O reteta de rasol de vitel cu sos din: carne de vitel, morcov, patrunjel, ceapa, faina, smantana si tarhon.

Ingrediente:

  • 600 g carne de viţel
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 40 g făină
  • 150 g smântână
  • 1 legătură de tarhon

 

Mod de preparare:

Puneţi carnea la fiert în apă rece uşor sărată. Îndepărtaţi spuma care se formează la începutul fierberii, apoi fierbeţi carnea până când se înmoaie. Curăţaţi, spălaţi şi fierbeţi legumele separat.

Dizolvaţi făina în 200 ml supă rece. Încălziţi restul de supă, iar când dă în clocot, turnaţi făina dizolvată şi amestecaţi încontinuu, până se îngroaşă sosul. La ultimele 2 – 3 clocote, adăugaţi smântâna şi tarhonul fin tocat şi omogenizaţi.

Porţionaţi carnea în felii groase de 1– 1 ½ cm. O serviţi cu garnitura de legume şi cu sosul de tarhon.

Rasol de viţel cu sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.