Retete de Revelion: Purcel de lapte
PrinteazaPurcel de lapte din: purcel de lapte, ulei, unt, rom, compot de ananas, umplutura de carnat, ficat, oua, paine, stafide, vin, sare, piper, ceapa.
- un purcel de lapte
- un pahar cu ulei
- 200 g unt
- un pahar mic cu rom
- o cutie compot de ananas
- 600 g umpluturcă de cârnat
- ficat
- 2 ouă
- 150 g miez de pâine
- 150 g stafide
- un pahar de vin alb
- sare
- piper
- 2 cepe
Mod de preparare:
Umplutura: pâinea înmuiată în vin, stafidele umfflate puţin în rom cald, cepele tocate mărunt, câteva feliii de ananas tăiate bucăţele mici, 50 g unt, ouăle, ficatul şi umplutura de câmat, date prin maşina de tocat, sare, piper:.
Se umple purcelul, se unge cu unt, se sărează, se piperează şşi se pune în tavă la fript circa 1-3 ore, în funcţie de mărimea sa în timpul coptului se toarnă câte puţin ulei pe el. Când e gata, se aşază pe platou, se toarnă deasupra rom şi se flambează.
Se înconjoară cu felii de ananas prăjile în unt. In sosul din tavă, degresat, se adaugă 1/2 ceaşcă de supă de carne şi puţin vin şi se serveşte în sosieră.
Pofta buna!