Retete de Revelion: Purcel de lapte

Printeaza

Purcel de lapte din: purcel de lapte, ulei, unt, rom, compot de ananas, umplutura de carnat, ficat, oua, paine, stafide, vin, sare, piper, ceapa.

Ingrediente:Retete de Revelion: Purcel de lapte

  • un purcel de lapte
  • un pahar cu ulei
  • 200 g unt
  • un pahar mic cu rom
  • o cutie compot de ananas
  • 600 g umpluturcă de cârnat
  • ficat
  • 2 ouă
  • 150 g miez de pâine
  • 150 g stafide
  • un pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • 2 cepe

 

Mod de preparare:

Umplutura: pâinea înmuiată în vin, stafidele umfflate puţin în rom cald, cepele tocate mărunt, câteva feliii de ananas tăiate bucăţele mici, 50 g unt, ouăle, ficatul şi umplutura de câmat, date prin maşina de tocat, sare, piper:.

Se umple purcelul, se unge cu unt, se sărează, se piperează şşi se pune în tavă la fript circa 1-3 ore, în funcţie de mărimea sa în timpul coptului se toarnă câte puţin ulei pe el. Când e gata, se aşază pe platou, se toarnă deasupra rom şi se flambează.

Se înconjoară cu felii de ananas prăjile în unt. In sosul din tavă, degresat, se adaugă 1/2 ceaşcă de supă de carne şi puţin vin şi se serveşte în sosieră.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.