Retete de Revelion: Prajitura cu cartofi

Printeaza

Retete de Revelion: Prajitura cu cartofi din: cartofi, oua, zahar, smantana, sare, drojdie, lamaie, rom, unt.

Ingrediente:Prajitura cu cartofi

  • 500 g cartofi fierţi
  • 2 ouă
  • 1 pahar cu zahăr
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 lingură cu drojdie uscată
  • răzătură de lămâie
  • 1 lingură cu rom
  • 1 lingura cu unt
  • zahăr farin

 

Mod de preparare:

Treceţi cartofii fierţi, curăţaţi de coajă, prin maşina de tocat. Faceţi o crema din zahăr tos frecat cu gălbenuşurile crude pană când amestecul se albeşte.

Adăugaţi smântână, răzătura de lămâie, romul, drojdia înmuiată în apa calda, sare. Peste crema obţinută puneţi cartofii. Amestecaţi uşor cu o furculiţa pana veţi obţine o pastă omogenă.

Bateţi spumă albuşurile, puneţi-le peste amestecu de cartofi, omogenizaţi, apoi turnaţi totul în forma unsa cu unt.

Coaceţi prăjitura 30 min la foc potrivit. Răciţi în tavă. Scoateţi pe platou, pudraţi cu zahăr farin şi serviţi prăjitura călduţă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.