Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos de vin

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de curcan cu sos de vin din: ulei, suc de lamaie, cimbru, maghiran, salvie, piept de curcan, ceapa si unt.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_cu_sos_de_vin

  • 3 linguri ulei plus extra pentru uns tava
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita de maghiran
  • 1/2 lingurita de salvie
  • 1/2 piept de curcan, fara piele, dezosat

pentru sos:

  • 150 ml vin rosu
  • 1/2 ceapa, feliata
  • 1 cub de unt

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 170° C.

Intr-un bol, se bat uleiul, sucul de lămâie, condimentele şi sarea. Se freacă pieptul cu acest amestec, apoi se pune într-o tavă unsă cu ulei. Se dă la cuptor o oră şi 20 de minute – o oră şi 40 de minute, până ce carnea este făcută.

Când se înţeapă în centru, lichidul care curge trebuie să fie transparent, nu roz.

Din când în când, se stropeşte cu zeama din tavă, ca să nu se usuce.

Intre timp, se fierb vinul şi ceapa într-o crăticioară 10-15 minute sau până se obţine o’ consistenţă de sos.

Se strecoară într-o altă cratiţă printr-o sită fină şi se încorporează untul.

Se serveşte friptura cu sos şi garnitură de legume fierte.

Piept de curcan cu sos de vin

Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_cu_sos_de_vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.