Retete de Revelion: Peste oceanic gratinat

Printeaza

Peste oceanic gratinat din: peste oceanic, faina, margarina, vin, cascaval, lapte praf, ceapa, sare.

Ingrediente:Retete de Revelion: Peste oceanic gratinat

  • 1 kg peşte oceanic
  • 3 linguri de făină
  • 50 g margarină sau unt
  • 50 ml vin alb de calitate, sec
  • 50 g caşcaval
  • o lingură lapte praf
  • o ceapă
  • sare

 

Mod de preparare:

După ce a stat circa 2 ore în apă rece, peştele se curăţă, i se scot oasele şi se taie în două, pe lungimea lui, formându- se porţii de aproximativ 160 g când e crud. Se înăbuşă, circa 10-15 minute, împreună cu ceapa tocată mărunt, vinul şi sare.

Se fierbe , după care se scoate din zeamă, se scurge bine şi se aranjează pe un platou sau pe o tavă. Din margarina, făină, lapte, gălbenuşurile de ou şi restul de sare se pregăteşte sosul pentru gratinat şi se toarnă peste peşte.

Se rade caşcaval şi se presară deasupra, după care se dă la cuptor timp de 10 minute la foc iute. Se serveşte fierbinte cu garnitură de cartofi natur şi cu felii de lămâie deasupra.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.