Vitel cu Ciuperci și Vin Roșu – Deliciu Culinar din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, vin rosu, supa de vita, ulei de masline, unt, cimbru, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500g carne de vitel (cotlet sau mușchi de vitel) 200g ciuperci proaspete, tăiate felii 1 ceapă medie, tocată mărunt 2 căței de usturoi, mărunțiți 200ml […]
Retete de Revelion: Muschi de vitel cu mozzarella
PrinteazaRetete de Revelion: Muschi de vitel cu mozzarella din: muschi de vitel, ulei de masline, sare, piper, sunca de parma, mozzarella, usturoi, rozmarin, cimbru, frunze de salvie, unt, supa, vin alb si smantana.
Ingrediente:
- 8 felii subţiri de muşchi de viţel (a cca 80 g)
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 4 felii şuncă de Parma
- 150 g mozzarella
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguriţe rozmarin tocat
- 2 linguriţe cimbru tocat
- 16 frunze de salvie
- 2 linguri unt
- 100 ml supă
- 40 ml vin alb
- 50 ml smântână
Mod de preparare:
Se bat feliile de carne, apoi se ung cu 2 linguri ulei; se sărează şi se piperează. Se taie în jumătăţi feliile de şuncă.
Se lasă să se scurgă mozzarella şi se taie beţişoare subţiri. Se toacă usturoiul.
Se repartizează pe feliile de carne, şuncă, mozzarella, usturoi, verdeaţă şi câte 2 frunze de salvie. Se rulează şi se fixează cu scobitori.
Intr-o tigaie se încinge untul cu 1 lingură ulei şi se prăjesc ruladele de jur-împrejur, circa 8-10 min.
Se scot apoi din tigaie. Zeama rămasă se stinge cu supă şi vin; se adaugă smântână şi se lasă să fiarbă puţin.
Ruladele se servesc cu acest sos şi eventual lângă o garnitură de tagliatelle.
Muschi de vitel cu mozzarella
Pofta buna!
Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor
Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor din: carne de vitel, ceapa, usturoi, frunza de dafin, morcov, ulei de masline, sare, piper, ton in ulei, ansoa, galbenusuri de ou, capere, suc de lamaie, salata verde, lamaie, patrunjel. Vitel Tonnato este o rețetă italiană clasică care constă în carne de vitel subțire servită cu un […]
Pofta buna!