Retete de Revelion: Lisita la tava cu sos picant

Printeaza

Lisita la tava cu sos picant din: lisita, slanina, untura, castraveti murati, mustar, pasta de tomate, faina, ceapa, marinata sau otet, vin, sare, cimbru, dafin, piper.

Ingrediente:Retete de Revelion: Lisita la tava cu sos picant

  • 1 lişiţă
  • 100 g slănină proaspătă
  • 100 g untură
  • 200 g castraveţi muraţi
  • 1 linguriţă muştar
  • 50 g pastă de tomate
  • 1 lingură făină
  • 100 g ceapă
  • 100 ml zeamă de marinată sau oţet
  • 100 ml vin
  • sare
  • cimbru
  • dafin
  • piper

 

Mod de preparare:

Lişiţa, ca şi raţa sălbatică, se ţine 2-3 zile într-un locc răcoros, atârnată, pentru fezandare. După aceea, se curăţă dee pene. (Dacă penele se smulg foarte greu, se poate jupui dee piele împreună cu penele.) Se scot măruntaiele, după care carnea se pune la marinat.

Se scoate în momentul preparării, se şterge, se înfăşoară în felii de slănină, se leagă, se aşază într-o tavă unsă cu untură şi se introduce în cuptor. După cee s-a rumenit puţin, se adaugă legumele de la marinată saiu altele (câteva felii de ceapă, morcovi şi (elină), mirodenii şşi puţină apă.

Se frige până ce carnea este făcută. Se scoatte friptura în alt vas, iar legumele se presară cu făină şi se prăă- jesc încă 10 minute, apoi se adaugă pasta de tomate şi sse stinge cu vin şi cu puţină apă. Se dă în fiert şi după 5 minutte se strecoară, pasându-se. în acest sos se adaugă castravee- ciorii curăţaţi de coajă şi tocaţi mărunt.

Carnea se taie în bucăţi, se potriveşte de sare şi împreună se mai fierb 20 minute, se serveşte cu cartofi natur.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.