Retete de Revelion: Gusa de curcan umpluta

Printeaza

Gusa de curcan umpluta din: ceapa, ardei gras, carne, ficat si inima de curcan, sare, piper, nucsoara, marar, oua, slanina.

Ingrediente:Retete de Revelion: Gusa de curcan umpluta

  • 2 cepe
  • un ardei gras
  • carne
  • ficatul şi inima de currcan pasate
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • mărar
  • 4 ouă
  • 100 g slănină

 

Mod de preparare:

Ceapa, tăiată mărunt împreună cu ardeiul gras, se căleşte. Se adaugă carnea tocată, ficatul şi inima tăiate mărunt, sarea, piperul, nucşoara, mărarul tocat mărunt şi slănina, toocată cubuleţe.

Se dă deoparte, se adaugă 2 ouă şi se amestecă. Celelalte 2 ouă (fierte tari) se taie în sferturi. Guşa (curăţată bine de fulgi şi pârlită) se umple cu această pastă şi cu sferturile de ouă, apoi se leagă bine cu sfoară, cât mai rotund.

Se pune la fiert la foc mic, cu puţină sare sau amestece de legume, se scoate şi se rumeneşte în grăsime. Se lasă să se răcească, se scoate sfoara şi se taie felii, care se decoreazză cu aspic tocat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.