Retete de Revelion: Gusa de curcan umpluta
PrinteazaGusa de curcan umpluta din: ceapa, ardei gras, carne, ficat si inima de curcan, sare, piper, nucsoara, marar, oua, slanina.
- 2 cepe
- un ardei gras
- carne
- ficatul şi inima de currcan pasate
- sare
- piper
- nucşoară
- mărar
- 4 ouă
- 100 g slănină
Mod de preparare:
Ceapa, tăiată mărunt împreună cu ardeiul gras, se căleşte. Se adaugă carnea tocată, ficatul şi inima tăiate mărunt, sarea, piperul, nucşoara, mărarul tocat mărunt şi slănina, toocată cubuleţe.
Se dă deoparte, se adaugă 2 ouă şi se amestecă. Celelalte 2 ouă (fierte tari) se taie în sferturi. Guşa (curăţată bine de fulgi şi pârlită) se umple cu această pastă şi cu sferturile de ouă, apoi se leagă bine cu sfoară, cât mai rotund.
Se pune la fiert la foc mic, cu puţină sare sau amestece de legume, se scoate şi se rumeneşte în grăsime. Se lasă să se răcească, se scoate sfoara şi se taie felii, care se decoreazză cu aspic tocat.
Pofta buna!