Retete de Revelion: Friptura de porc sub crusta crocanta

Printeaza

O reteta de friptura de porc sub crusta crocanta cu bere din: pulpa de porc, sare, boabe de piper, chimen, boabe de enibahar, maghiran, zarzavat de supa, ceapa, usturoi, ulei, supa de carne si bere blonda.

Retete_de_Revelion_Friptura_de_porc_sub_crusta_crocanta

Retete de Revelion

Ingrediente:

  • 1,5 kg pulpa de porc cu tot cu sorici
  • sare
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita boabe de enibahar
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 legatura zarzavat de supa
  • 4 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 250 ml supa de carne
  • circa 500 ml bere blonda

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se şterge carnea şi se crestează şoriciul, în romburi. Se pisează într-un mojar mirodeniile cu 1 linguriţă de sare; carnea se freacă de jur-împrejur cu acest amestec.

Se curăţă zarzavatul de supă şi se taie cuburi mari. Se curăţă şi se toacă usturoiul şi ceapa.

Se toarnă uleiul într-o tavă şi se aşază carnea cu partea cu şoriciul în sus. Se adaugă legumele, ceapa şi usturoiul. Se coc toate la cuptor cca 40 min.

Se toarnă supa şi 250 ml bere şi se mai coace 40 min. Se toarnă între timp restul de bere, puţin câte puţin.

Se scoate tava din cuptor şi acesta se încinge mai puternic, la 220 °C. Se scoate carnea din sosul din tavă; legumele se pasează.

Se aşază din nou carnea în tavă şi se mai coace la cuptor 10-15 min., până ce se formează o crustă crocantă. Se dă în clocot sosul, se sărează şi se piperează.

Carnea se taie felii şi se serveşte cu sos. Se oferă alături o garnitură de găluşte sau cartofi.

Friptura de porc sub crusta crocanta cu bere

Retete_de_Revelion_Friptura_de_porc_sub_crusta_crocanta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.