Retete de Revelion: Friptură cu sos alb şi ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura cu sos alb din: muschiulet de vitel sau porc, ulei, ciuperci, unt, vin alb, smantana, faina, sare, piper, marar si patrunjel.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Friptura_cu_sos_alb_si_ciuperci

  • 4 bucati muschiulet de viţel sau de porc
  • 2-3 linguri ulei
  • 200-250 g ciuperci
  • 1 lingură unt
  • 150 ml vin alb
  • 100 g smântână
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar şi pătrunjel

 

Mod de preparare:

Bucăţile de carne le dai cu câte un praf de sare şi piper, apoi le treci prin făină, baţi carnea între palme şi le prăjeşti în ulei pe fiecare par­te câte 8-10 minute, la foc potrivit, până se rumenesc frumos. Separat, într-o tigaie cu unt, căleşti ciupercile tăiate felii.

Amesteci uşor, stingi cu vin şi le laşi să fiar­bă înăbuşit. Adaugi bucatile de carne si le fierbi la foc mic, aproximativ jumatate de ora, pana scade sosul. Adaugi smantana amestecata cu faina si mai clocotesti putin.

Potrivesti gustul cu sare si aromatizezi cu verdeata tocata marunt. Iei un platou si aranjezi bucatile de carne, punand si sos.

Friptură cu sos alb şi ciuperci

Retete_de_Revelion_Friptura_cu_sos_alb_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.