Retete de Revelion: Curcan umplut la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de curcam umplut la cuptor din: curcan, carne tocata, pesmet, cimbru, ceapa, unt, visinata, zeama de portocala, condimente si foaie de dafin.

Ingrediente:Retete_De_Revelion_Curcan_umplut_la_cuptor

  • 1 curcan de circa 4 kilograme

pentru umplutura:

  • 450 g carne tocata pentru carnati
  • 50 g pesmet proaspat
  • 1 lingura cimbru uscat, tocat
  • 1 ceapa, taiata in doua

pentru uns:

  • 50 g unt
  • 150 Porto sau visinata
  • 2 lingurite zahar
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita condimente (piper si coriandru)
  • 1 foaie de dafin

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Clăteşte curcanul şi îndepăr­tează măruntaiele (păstrează-le pentru sos). Şterge-l cu prosop din hârtie.

Combină carnea tocată cu pesmetul şi cimbrul şi umple partea superioară a gâtului cu amestecul.

Pune în cavitate ceapa şi aşază curcanul în tava de copt.

Adaugă apă de circa 1 cm, acoperă cu folie şi dă la cuptor circa 18 minute pentru fiecare 500 g carne – nu uita să socoteşti şi greutatea umpluturii. Din când în când, unge curcanul cu sucul din tavă.

Pune ingredientele rămase într-un vas pe foc şi lasă să fiarbă până când scade şi se leagă ca un sirop.

Unge curcanul în ultimele 15-20 minute de rumenit. Lasă să stea la cald 20 de minute înainte de a porţiona şi a servi cu umplutură.

Curcan umplut la cuptor

Retete_De_Revelion_Curcan_umplut_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.