Retete de Revelion: Cotlete de porc cu sote de ciuperci

Printeaza

O reteta de cotlete de porc cu sote de ciuperci din: cotlete de porc, sos de soia, otet balsamic, ketchup, ghimbir, miere, piper rosu, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, unt si vin alb.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Cotlete_de_porc_cu_sote_de_ciuperci

  • 2 cotlete de porc
  • 2 linguri cu sos de soia
  • 2 linguri cu oţet balsamic
  • 2 linguri cu ketchup
  • 1 linguriţă cu ghimbir ras
  • 1/2 lingură cu miere
  • 1 lingură cu piper roşu în saramură
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • sare
  • piper

pentru soteul de ciuperci:

  • 250 g ciuperci (hribi, gălbiori, champignon)
  • 60 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un vas mic, amestecâm sosul de soia cu ghimbirul dat pe razătoare, mierea pi­perul scurs de saramură, oţetul balsamic, ketchupul, uleiul de măsline, sarea şi piperul.

Ungem cotletele cu acest sos, le acoperim cu folie alimentară şi le lăsăm ia frigider cir­ca două ore.

După timpul de repaus, încingem bine un grătar sau o tigaie teflonată ori cera­mică şi adăugăm cotletele.

Le ungem din belşug cu sosul în care au stat şi le prăjim câte 5-6 minute pe fiecare parte, până ce sunt pătrunse complet.

Tragem ciupercile trei minute în untul to­pit. Turnăm vinul şi-l lăsăm pănă se evaporă.

Adăugăm apa, acoperim tigaia cu capac şi le lăsăm pe foc pentru încă 5-6 minute. La sfârşit, le condimentăm cu sare şi piper şi le servim alături de cotlete.

Cotlete de porc cu sote de ciuperci

Retete_de_Revelion_Cotlete_de_porc_cu_sote_de_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.